Vakantiehuis in Ieper

Ieper is een stad in de Westhoek in het zuidwesten van Vlaanderen. De stad is een van de grootste steden in Vlaanderen en staat ook wel bekend als “De Kattenstad”. Ieper ligt naast de gemeente Heuvelland. De naam Ieper komt al voor sinds de 11e eeuw en de stad heeft dan ook een lange geschiedenis. In de 12e eeuw werden er verschillende kerken gebouwd die nog steeds te bewonderen zijn. Sinds de 20e eeuw begon Ieper te groeien en uit te wijken buiten de stadsmuren. Een vakantiehuis in België biedt dan ook vaak toegang tot dit soort historische plekken. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd een groot deel van de stad verwoest. De stad werd echter over een periode van 40 jaar weer helemaal opnieuw opgebouwd. In de Tweede Wereldoorlog werd Ieper een lot zoals dit bespaard en sindsdien is het een toeristenoord. Een vakantiehuis in Ieper leent zich prima voor natuur- en architectuurliefhebbers. De Grote markt heeft bijvoorbeeld nog een typische middeleeuwse uitstraling. Hier vindt u nog oude huizen en verschillende cafés. Hier vindt u ook de iconische Lakenhalle, het Belfort en het Nieuwerck. Daarnaast zijn er enkele winkels te vinden en elke zaterdagochtend is er markt. De Lakenhalle is een beschermd monument en is volledig herbouwt. Het originele gebouw komt uit de 13e eeuw, maar werd ook verwoest in de Eerste Wereldoorlog. Op de eerste verdieping kunt u het In Flanders Fields Museum bezoeken.

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Ieper

Loading...

Een hoogtepunt van architectuur

Zoals gezegd is er veel architectuur te beleven in Ieper. Dit is een van vele redenen om Ieper te bezoeken. De Rijselpoort is een stadspoort in het zuiden van de stad. Deze stadspoort is de enige nog bewaard gebleven poorten uit de 14e eeuw. Rond Ieper vindt u, niet geheel onverwacht, veel Ieperse vestingen. Deze staan al sinds de middeleeuwen, maar ze zijn in 1980 gerestaureerd. Ook zijn er toen wandelroutes aangelegd. Voor de wandelaars met een interesse in geschiedenis biedt een vakantiehuis in Ieper veel om te ontdekken. Deze paden zijn ontzettend interessante paden om te bewandelen wanneer u een interesse heeft in de geschiedenis van Ieper. Langs de routes staan namelijk duidingsborden met informatie over de geschiedenis van belangrijke plaatsen. Voor de mensen die graag uitgaan is er ook de Vismarkt. Het is een klein plein met kasseien maar er bevinden zich hier wel veel uitgaansmogelijkheden.

Verken de omgeving met een vakantiehuis in Ieper

De natuur in en rond Ieper is ook zeker de moeite waard. De stad is namelijk omringd door bos. Veel groen is te vinden in wat “de groene gordel” genoemd wordt. De voorgenoemde vestingen zijn prima plekken om even helemaal in de natuur op te gaan. Een vakantiehuis in Vlaanderen betekend ook dat er heerlijke frieten te koop zijn. Maar vergis u niet: Ieper biedt u nog veel meer. Verschillende wereldkeukens en heerlijke lokale gerechten. Vanwege de ligging is de Franse keuken goed vertegenwoordigd. En uiteraard zijn er ook veel vis en zeevrucht restaurants te vinden. Kortom: er is altijd iets lekkers te vinden.