Vakantiehuis in Wachtebeke

Wachtebeke is een goede bestemming voor als je een rustige vakantie wil. Geniet optimaal van je verblijf in Wachtebeke vanuit een vakantiehuis. Mocht je van gedachte veranderen en wat meer drukte om je heen willen, dan is er altijd wel een grote stad in de buurt, zoals Gent of Antwerpen, waar je je perfect kunt uitleven. Vanuit een vakantiehuis in Wachtebeke geniet je gemakkelijk van de hele gemeente en omliggende steden.

Ontdek de omgeving vanuit een vakantiehuis in Wachtebeke

Populaire vakantiehuizen - Wachtebeke

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Wachtebeke

Loading...

Waar ligt Wachtebeke?

Wachtebeke ligt in België in de provincie Oost-Vlaanderen. Als Nederlander is Oost-Vlaanderen een geliefde vakantiebestemming; je hoeft niet ver te reizen om een vakantiegevoel te krijgen. Omarm de Belgische mentaliteit en de gezelligheid in restaurants en bars. Zoek je vakantie dicht bij huis en ga op vakantie in België, net over de grens. Een vakantiehuis in Vlaanderen is dan ook een fijn startpunt om de regio te ontdekken. Mis de kans niet om een puntzak authentieke Vlaamse friet te eten. Niet voor niks staat België bekend om zijn frietjes; zo maken ze die in Nederland niet!

Wachtebeke ligt net aan de Belgische grens tegen Nederland aan, onder Zeeland. De naam komt oorspronkelijk van 'Wagtebeke'. De betekenis van de naam is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Het zou namelijk twee dingen kunnen betekenen: 'wacht houden' of 'waadplaats'.

Wat is er te doen in Wachtebeke?

Vanuit je vakantiehuis in Wachtebeke kun je veel kanten op. Kies je voor rust en ontspanning dan kun je jezelf terugtrekken in het oude vertrouwde Wachtebeke. Zoek je echter een beetje avontuur en wil je meer zien dan alleen Wachtebeke, kun je ook omliggende steden bezoeken. Profiteer van de rust in je vakantiehuis in Wachtebeke met de voordelen van de gezelligheid en drukte in de stad.

Natuurpark Puyenbroeck

Je verwacht niet dat dit enorme natuurgebied in Wachtebeke ligt. Provinciaal domein Puyenbroeck heeft voor ieder wat wils: bloementuinen, dierenparken, vissen, golfbanen, diverse restaurants, etc. In Puyenbroeck valt er veel te beleven, voor zowel kleine kinderen als volwassenen. Ideaal dus voor een dagje uit voor het hele gezin. De kinderen kunnen zich uitleven op de speeltuin, in de zwembaden, wildwaterbanen of bij het dierenpark. Ben je wat ouder en hou je van rust dan kun je ook van het natuurpark genieten door een wandeling te maken door het park en de prachtige tuinen of te varen op het centraal gelegen meer. Het is een aanrader qua prijs en, zoals het net al werd genoemd, erg gezinsvriendelijk.

Bezoek Gent

Slechts 15 kilometer naar het zuiden vind je de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen: Gent. Gent is een sfeervolle stad om te bezoeken vanuit een vakantiehuis in Wachtebeke. Bekijk de vele culturele gebouwen, geniet van het uitgaansleven of bezoek een museum. Het bekendste evenement in Gent is de Gentse feesten, die maar liefst 10 dagen duurt. Hou je niet van een feestje, maar prefereer je rust? Zit dan aan een van de sfeervolle pleintjes in een cafeetje of lunch in een gezellig restaurant.

Bezoek Antwerpen

Antwerpen ligt ongeveer even ver van Wachtebeke als Gent. Antwerpen heeft ook tal van historische gebouwen en musea. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, centraal station en de Grote Markt van Antwerpen moet je daarom echt gezien hebben. Vanuit een vakantiehuis in Wachtebeke kun je gemakkelijk de Zoo van Antwerpen bezoeken: de dierentuin in Antwerpen. Heb je tijd over kun je altijd je portemonnee legen in de winkels op de Meir.

Jouw vakantiehuis in Wachtebeke

Een vakantiewoning in Wachtebeke is het ideale startpunt om Wachtebeke te ontdekken. De leukste musea, restaurants en winkels heb je er zo gevonden. Heb je nog geen vakantiehuis in Wachtebeke op het oog? Kijk niet verder. Op NOVASOL heben wij een geweldig aanbod aan vakantiehuizen in Vlaanderen.