Vakantiehuis in Kyritz

Kyritz is een vakantieoord met ongeveer 9.000 inwoners in het noordoosten van Duitsland. Het vakantiegebied in het historische landschap Prignitz ligt in de Duitse deelstaat Brandenburg. Grotere steden in de omgeving van het Duitse vakantiehuis in Kyritz zijn Temnitz en Neustadt (Dosse). De plaats is ook bekend onder de naam "Kyritz an der Knatter" - een historische naam, afgeleid van de vele ratelende windmolens op de nabijgelegen rivier, die tegenwoordig helaas verdwenen is.

kyritz

Bezienswaardigheden

Verken de historische oude steden van Kyritz en Wusterhausen en geniet van de oorspronkelijke aard van de stad. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar de 15e-eeuwse stadskerk (Marienkirche) en de oude vakwerkhuizen in de Johann-Sebastian-Bach-Strasse. Kyritz is rijk aan monumenten: op het kerkplein staat het monument Schulze Kersten en in het Rosenpark aan de Bahnhofstrasse 1955 werd een monument voor de slachtoffers van het fascisme gebouwd. Bij de Untersee, een andere bestemming, kun je de gedenksteen "Seesteig am Brückenbrink" bezoeken.

Vakantiehuis in Kyritz huren

Je vakantiehuis Kyritz is de perfecte plek voor een ontspannen, maar interessante vakantie.  De vakantiehuizen in Brandenburg zijn stuk voor stuk uniek. Met zo'n vakantiewoning beleef je een prachtige vakantie en geniet je van alle privacy en ruimte. Iets wat in een hotel ver te zoeken is. Het is de perfecte plek om je batterijen op te laden, te genieten van de rust en van lange wandelingen langs het meer.