Vakantiehuis in Liepe

Liepe is een idyllisch resort met slechts ongeveer 600 inwoners. Het bevindt zich in het noordoosten van Duitsland, in de deelstaat Brandenburg. Liepe is vooral interessant voor het toerisme vanwege de aantrekkelijke ligging in het midden van het biosfeerreservaat "Schorfheide-Chorin", een prachtig natuurlijk landschap dat wordt gekenmerkt door bossen en water. Geniet met een vakantiehuis in Liepe van rustige wandelingen, de bezienswaardigheden en omliggende steden.

Vakantiehuis in Liepe

Een wandelparadijs

Het gebied rond Liepe is een waar wandelparadijs. Op pittoreske paden, wandel je door een idyllisch landschap waar stille meren en beboste heuvels zorgen voor een constant veranderend en boeiend landschapspanorama. Ren bijvoorbeeld vanuit je vakantiehuis in Liepe naar het meer van Parsteiner, de Grimnitzsee of de Werbellinsee. Ook rond het klooster Chorin kun je prachtige wandelingen maken. 

Een ander hoogtepunt in het gebied van Liepe is de Forstbotanische Garten Eberswalde, een droomachtige faciliteit voor jong en oud. Wie van idyllische wandelingen houdt en echt één wil worden met de natuur, is precies goed. De tuin, gebouwd in 1830, wordt nog steeds gebruikt als een educatief park in boswetenschap en universitair onderwijs en is een van de oudste botanische tuinen van het bos in Europa. Met de verscheidenheid aan geografische achtergronden van planten, van Afrika tot Azië, biedt het park een soortenrijkdom als geen andere tuin.

Steden in de buurt ontdekken

Vanaf Liepe zijn er een paar plaatsen om te bezoeken. Het prachtige buurland Polen ligt op slechts 20 minuten afstand, waar een dagtocht zeker de moeite waard is. Als je je idyllische vakantie in Liepe wat spannender wilt maken, wordt natuurlijk een reis naar de grote en opwindende hoofdstad Berlijn aanbevolen.

Ontspan in een vakantiehuis in Liepe

Als je van idyllische wandelingen houdt en echt één wilt worden met de natuur, dan is dit de plek voor jou. Met een vakantiehuis in Liepe heb jij alle vrijheid om jouw vrije tijd in te richten zoals jij wilt. Zo'n vakantiewoning in Brandenburg in deze stad maakt jouw vakantie in Duitsland helemaal af. Huur nu een van de vele vakantiehuizen en appartementen in Liepe en beleef een onvergetelijke tijd tijdens je vakantie.