Vakantiehuis in Cuxhaven

Cuxhaven

Vakantiehuis in Cuxhaven

Cuxhaven ligt midden in de mooie omgeving aan de Noordzeekust van Duitsland. De havenstad Cuxhaven in Nedersaksen ligt bij de uitmonding van de rivier de Elbe. De stad is een belangrijke visserij- en handelshaven en gelijktijdig de hoofdstad van het kustgebied en een basis voor de badgasten in de omgeving. Bezoek bij je verblijf in een vakantiehuis in Cuxhaven de fascinerende Waddenzee, de omringende natuur en bekijk het rijke dieren- en vogelbestand.

Waarom een vakantiewoning huren in Cuxhaven?

  1. Ideaal voor een weekendje weg vanaf Nederland

  2. Vakantiehuizen bij de Duitse Waddenzee

  3. Geschikt voor een fietsvakantie

Wat te doen in Cuxhaven?

Tijdens je vakantie in Nedersaksen ben je in korte tijd op het strand. Een dagje ontspannen in de zon en afkoelen aan het water horen er dan natuurlijk bij. Ook tijdens de wintermaanden is er genoeg te doen op en rondom het strand. Maak bijvoorbeeld een wadexcursie en ontdek de geheimen van het wad.

Kugelbake

Het kenmerk van Cuxhaven is Kugelbake, een houten zeebaken op het vasteland, dat door de schepen als navigatiemiddel gebruikt kan worden. In de buurt staat Fort Kugelbake, een oude vesting die bedoeld was om indringers, die via de zee kwamen, terug te dringen.

Bezienswaardigheden

Het mooie slot Ritzebüttel is ook zeker een bezoek waard en er zijn sowieso veel historische bezienswaardigheden te vinden, zowel binnen als buiten de stad.

Nationaal park Sleeswijk-Holstein Waddenzee

Een bezoek aan het nationale park Sleeswijk-Holstein Waddenzee is een must voor vakanties in Cuxhaven. Maar als u al een accommodatie in Cuxhaven heeft geboekt, is er meer te zien dan alleen de zee, het strand en het wad. De natuur rond de regio Cuxhaven heeft veel te bieden via moeras en heide, geest en bos.

Huur een vakantiehuis in Cuxhaven

In een vakantiehuis in Cuxhaven heb je de volledige vrijheid. Je deelt geheel je eigen tijd in en beslist op de avond zelf of je uit eten gaat of de maaltijd in de goed uitgeruste keuken bereidt. Daarna is het lekker warm bij de open haard in je vakantiehuis. Onder het genot van een glaasje glühwein of warme chocolademelk bedenk je wat je de volgende dag gaat ondernemen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker te ontspannen aan het strand en van het uitzicht te genieten.