Vakantiehuis in Emsland

Emsland aan de Noordzee in Duitsland is een regio met vele bezienswaardigheden. Met grote bosgebieden, een weelderige vegetatie en vele, mooie bezienswaardigheden is Emsland aan de Noordzeekust in Nedersaksen een gebied waar veel te beleven valt voor de hedendaagse vakantieganger. Op meerdere plekken in Emsland tref je veengebied en weilanden met een rijke flora en fauna. Er zijn echter ook historische bezienswaardigheden in de omgeving te vinden die je gemakkelijk verkent vanuit je vakantiehuis in Emsland.

Vakantiehuis in Emsland

Op vakantie in Emsland

Even helemaal weg, maar niet al te ver hoeven rijden? Dan is een vakantiehuis in Nedersaksen dé bestemming voor je. Deze regio is vernoemd naar de rivier de Ems en grenst aan Drenthe. Het staat bekend om het veengebied en dit zie je terug in het Internationale Natuurpark Bourtanger Moor-Bargerveen. Het is een fijn gebied om te fietsen, omdat het hier zo vlak is. Je kunt hier op verschillende plekken fietsen huren. Uiteraard kun je ook je eigen fietsen meenemen naar het vakantiehuis in Eemsland. Ook watersporters kunnen hier hun hart ophalen. De rivieren lenen zich uitstekend voor lange kanotochten en in de meren kan gezwommen en gewaterskied worden.

Wat te doen in de omgeving van je vakantiewoning?

Uitgestrekte natuurgebieden, oude culturele landschappen, historische plekken; veel afwisselender kan een vakantiegebied bijna niet zijn. Een vakantiehuis in Emsland is dan ook ideaal om de omgeving te verkennen.

Kastelen en landgoed

Een van de mooie kastelen in de omgeving heet Altenkamp, het kasteel staat in de stad Aschendorf, de voormalige residentie van de adellijke beheerder van Eemsland. Het kasteel is volledig gerestaureerd en zeker een bezoek waard. Er staan ook meerdere musea, kerken en eeuwenoude molens in de omgeving.

Ook de landgoeden Haus Landegge en Gut Düneburg getuigen van het historische belang van de omgeving, kom dus naar dit gebied en duik in de geschiedenis. Je kunt uiteraard ook urenlange wandelingen maken in de prachtige natuur via de uitgestippelde wandelroutes.

Scheepsbouw

De lokale scheepvaart en scheepsbouw kennen een lange traditie. In de Meyer Werft in Papenburg, dat bij de meest belangrijke scheepswerven ter wereld hoort, leeft deze traditie voort. Het is indrukwekkend om te zien hoe de enorme schepen hier worden ontkoppeld. Op dat moment wordt de smalle, idyllische Eems  ineens een knelpunt, dat echter steeds weer wordt overwonnen.

Vakantiehuis in een natuurlijke omgeving

De geestgronden zijn kenmerkend voor de Hümmling, een heuvellandschap dat mooi is gelegen in het anders zo vlakke gebied in het Eemsland. Romantiek is te vinden aan de meanders van de rivier de Hase. In het zuivere water is veel zalm te vinden. Dit is tevens een leefgebied voor bevers. Tussen de fruitbomen en de rozenstruiken zijn veel idyllische plekjes te vinden.

Huur een vakantiehuis in Emsland

In Emsland liggen mooie historische dorpen en steden. Winkelen, musea bekijken en voorstellingen bijwonen behoren hier tot de mogelijkheden.Je vakantiehuis in Duitsland is de perfecte uitvalsbasis om deze steden en dorpen te bezoeken. NOVASOL biedt voor ieder wat wils: luxe vakantiehuizen met sauna of whirlpool, vakantiehuizen waar je huisdier welkom is en groepsaccommodaties met leuke activiteitenmogelijkheden.