Vakantiehuis in Ottenstein

Geniet van een onvergetelijke tijd in een vakantiehuis in Ottenstein, omringd door het prachtige Weserbergland. Er is veel te zien en te doen in Ottenstein, vooral vanwege de historische achtergrond van de stad. Ottenstein huisvestte ooit de beroemde gebroeders Grimm en straalt tot op de dag van vandaag een magische sfeer uit. Niet alleen de omringende pittoreske natuur, maar ook het schilderachtige stadscentrum met zijn prachtige vakwerkhuizen, geven je het gevoel alsof je in een sprookje bent beland. Laat je betoveren door de uitgestrekte groene weiden en prachtige berglandschappen met een vakantiehuis in Nedersaksen.

Ferienwohnung Ottenstein

Wat te doen?

Het kasteel Ottensteiner is hier in de 12e eeuw gebouwd. Het wordt toegeschreven aan Otto VIII. Maar onder Hilmar von Mansberg werd het kasteel gesloopt en werd hier een vakwerkhuis gebouwd, dat tot voor kort een districtsrechtbank huisvestte. Tegenwoordig staat een bungalow van één verdieping op de oude gewelven van het kasteel. Een andere attractie in Ottenstein is de nu 400 jaar oude Liebfrauenkirche. Bezoek de gerestoreerde Hattensenkapel.

Vanuit je gezellige appartement in Ottenstein breek je ook uiteen op een verscheidenheid aan excursies. Begin in Holzminden in de stad met geuren en geuren en laat je neus je leiden door de prachtige oude binnenstad van Holzminden. 

Altijd een bezoek waard is het indrukwekkende kasteel in Bad Pyrmont dat is een combinatie van barok kasteel en renaissance fort.

Vakantiehuis in Ottenstein huren

Zoek je een appartement  of vakantiehuis in het centrum van het pittoreske Weserbergland op een plek die wordt gekenmerkt door landelijke rust? Dan zou je Ottenstein moeten beschouwen als het startpunt voor je volgende vakantie. Zowel het Ottensteiner-kasteel als de Duitse sprookjesroute maken het verblijf tot een interessante ervaring. Landelijke idylle nodig je uit om te ontspannen in Ottenstein.