Vakantiehuis in Levie

Het kleine pittoreske stadje Levie ligt rustig in het bergachtige Alta Rocca in het zuiden van Corsica, ver weg van het massatoerisme. De stad is omgeven door weelderige natuur en is perfect voor mooie wandelingen vanaf je vakantiehuis in Levie. De geschiedenis van de stad dateert uit de bronstijd en slechts 100 meter van de stadsgrenzen kun je nog steeds opgravingen zien van het bronzen dorp Cucuruzzu. Als je het authentieke Corsica wilt ervaren, is Levie een heel goed startpunt.

strand van Levie

Populaire vakantiehuizen - Levie

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Levie

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Levie

Loading...

Bezienswaardigheden in Levie

Ervaar het opwindende Alta Rocca-museum met een tentoonstelling over verzet uit de Tweede Wereldoorlog. Je kunt ook de lokale houtsnijwerkplaats bezoeken, waar je nog steeds het werk kan bewonderen van oude tradities. Wandel vervolgens voorbij de molens in Saint Lucia Tallano en Olmiccia en proef hun unieke olijfolie. Dichtbij liggen de ruïnes van het middeleeuwse kasteel Capula, waar je de geschiedenis echt kunt voelen. In het centrum van de stad ligt het gezellige dorpsplein met de kleine kerk.

Dagje strand vanaf je vakantiehuis in Levie

Natuurlijk zijn er overal in Corsica veel stranden. Dit is slechts een kleine selectie van de dichtstbijzijnde stranden bij Levie. Vertrek vanaf je vakantiehuis in Levie naar deze stranden en beleef een dagje vol waterplezier.

Palombaggia-strand

Het strand ligt ten zuidoosten van Porto Veccio in een rotsachtige baai met fijn zand en duinen. Het strand is een van de meest populaire stranden in Corsica en staat al op de top 10 van strandlijsten over de hele wereld. Er zijn goede parkeerfaciliteiten en diverse restaurants en bars.

Tamaricciu-strand

Naast het strand ligt nog een strand, namelijk het Tamaricciu-strand. Dit strand doet denken aan het strand van Palombaggia, maar je moet iets verder lopen om er te komen. Het is het amper bezocht, waardoor je met alle rust van het strand geniet.

Roccapina-strand

Het strand ligt tussen Bonifacio en Sartène en is misschien wel het mooiste strand van Corsica. Men kan ervoor kiezen om via een wandelroute naar het strand te gaan. Deze duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens de route krijg je het meest spectaculaire uitzicht.Je kunt ook de meer directe route vanaf de parkeerplaats kiezen. Wanneer je aankomt, zie je een natuurlijke baai met kliffen aan beide kanten en het meest verbazingwekkende zandstrand.

Natuur en goede activiteiten voor de vakantie op Corsica

Alta Rocca maakt deel uit van het Regionaal Natuurpark van Corsica. Het beschermde gebied staat bekend om zijn wilde natuur, flora en fauna. Overal in het gebied vind je wandelpaden die je toelaten om het bergachtige gebied met bossen, beekjes en prachtige uitzichtspunten te verkennen. Je kunt ook een historisch oud ezelpad volgen vanaf je vakantiewoning in Corsica en een idee krijgen van hoe je je kunt verplaatsen voordat wegen werden aangelegd. Eindelijk kun je afdwalen op een deel van "Mare a Mare" dat zich door het gebied uitstrekt.