Vakantiehuis in Saumur

De middeleeuwse stad Saumur springt meteen in het oog met het prachtige kasteel. Het lager gelegen historisch centrum nodig je uit voor een wandeling. Geniet van een culturele vakantie met een vakantiehuis in Saumur. Deze bestemming is rijk aan een uitzonderlijk architectonisch erfgoed: vakwerkhuizen, kerken en musea.

Ferienhäuser Saumur - Pays de la Loire

Populaire vakantiehuizen - Saumur

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Saumur

Loading...

Le Cadre Noir de Saumur

Le Cadre Noir de Saumur vormt de leer van de Nationale School voor Paardrijden. Tijdens je bezoek ontdek je de Grand Manège en zijn stallen, zodat je de geschiedenis ervan en de werking van deze school kunt ontdekken. De schildknapen van Cadre Noir pronken met hun talenten op nationale en internationale shows, gekenmerkt door bogen en capriolen. Bovendien is het Franse traditie rijden gegraveerd in het immateriële culturele erfgoed van de mensheid!

Kastelen bezoeken

Wat is meer typisch dan een bezoek aan de kastelen van de Loire ? Bezoek de mooiste kastelen van het land rond je vakantiewoning in Pays de la Loire. Minder dan 1u30 van je vakantiehuis in Saumur ligt het kasteel van Chenonceau en kasteel Boumois o

Kasteel van Saumur

Bezoek het kasteel van Saumur, dat in 2000 is ingedeeld als "Werelderfgoed van de mensheid" en ligt aan de historische weg van de Vallei der Koningen, in het Regionale Natuurpark Loire-Anjou-Touraine. Het domineert de Loire op de top van de heuvel en geeft de stad een sprookjesgevoel.

Wandelen

Vind je het leuk om te lopen? Saumur en zijn omgeving bieden u geweldige mogelijkheden om te wandelen , met familie of vrienden. Een parcours van 11 km met de naam "In het hart van de wijngaard", beginnend bij Dampierresur-Loire, doorkruist de heuvels van de troglodytes en de wijngaard van Saumur-Champigny. Op 3 km van Cadre Noir volgt een voetgangerscircuit van 8 km de Romeinse weg die Saumur verbindt met Doué-la-Fontaine. Op 30 km van Saumur zijn er meer dan 30 andere wandelroutes van alle niveaus.