Vakantiehuis in Vendée

vakantiehuis in Vendée

Vakantiehuis in Vendée

Vendée is een van de meest populaire bestemmingen in Frankrijk. Zonnebloemvelden bepalen een belangrijk deel van het kleurenpalet in Vendée. Dit gebied heeft bijna 160 kilometer zandstrand langs de Atlantische kust. Het weer is er ongeveer het hele jaar mild en in de omgeving zijn allerlei soorten watersport mogelijk, hetgeen vele toeristen trekt. Er zijn charmante vissersdorpen met historische steden en een veelvoud aan activiteiten en restaurants met regionale specialiteiten.

Populaire vakantiehuizen - Vendée

Frankrijk

Apremont

 • Sleeps up to 4
 • 2 bedrooms
 • 1 bathroom
 • Up to 1 pet allowed

4 nachten

Van

401
Weergave

Diervriendelijke vakantiehuizen - Vendée

Frankrijk

Apremont

 • Sleeps up to 4
 • 2 bedrooms
 • 1 bathroom
 • Up to 1 pet allowed

4 nachten

Van

401
Weergave

Vakantiehuizen met zwembad - Vendée

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Vendée

Waarom een vakantiehuis in Vendée huren?

 1. Ideale strandvakantie In Frankrijk

 2. Vakantiehuizen in historische steden

 3. Overnacht bij charmante vissersdorpjes

Te doen in de omgeving

Vendée heeft leuke bezienswaardigheden bij je vakantiewoning in Pays de la Loire, zoals bijvoorbeeld het kweldergebied Marais Poitevin, bekend vanwege de rijke fauna. Of maak een uitstapje naar het historische pretpark Puy du Fou. Je kan ook een boottochtje maken naar een van de nabijgelegen eilandjes. Le Puy-du-Fou, 90 km ten noordoosten van Les Sables d'Olonne, is een reis waard met een bezoek aan het grote openluchttheater op het kasteel. Een andere bezienswaardigheid is het megalithische gebied van La Frébouchère, 12 km ten oosten van Talmont, met bijzonder goed bewaarde hunebedden van aanzienlijke omvang.  Aanbevolen uitstapjes zijn de wijndorpen van cognac en Pineauregion in het heuvelachtige achterland of een dagje naar La Rochelle, de belangrijkste stad van de regio, met zijn prachtig gerestaureerde oude stad en de schilderachtige haven, die worden omgeven door vestingmuren en torens. La Rochelle heeft een zeeaquarium en de grootste jachthaven van Europa. Zo kan je bijvoorbeeld ook het stadje Les-Sable-d’Olonne bezoeken. Voor liefhebbers van kunst is hier het museum ‘Musée de L’Abbaye Sainte-Croix te bezichtigen met onder meer veel werken van de kunstenaars Gaston Chaisssc en Victor Brunner. De non-stop zeilbotenrace rond de wereld, de Vendée Globe, start om de vier jaar in Les-Sables-d’Olonne. Zo zijn er meer stadjes en dorpjes in de regio de moeite waard om te bekijken.

Strandvakantie

Vakantie in een vakantiehuis in de Vendée doet in eerste instantie aan een strandvakantie denken, maar er is meer te doen in deze regio. Eindeloze, soms zeer brede stranden, onderbroken door kliffen en rotsachtige ontsluitingen, maken de Vendée tot een populaire badplaats. Vlakke, beboste duinen omringen de stranden naar het platteland. De regio is ideaal voor vakanties met kinderen. De 200 km lange kust van de Vendée begint met de Marais de Machecoul aan de baai van Bourgneuf ten zuidwesten van Nantes. Vlakte en moerassen geven het achterland zijn scherpe charme. Tussen rieten huizen en oude windmolens vinden veel vogelsoorten hun nest.