search

Vakantiehuis in Simpelveld

Tussen Duitsland en Nederland

Simpelveld is een kleine gemeente helemaal in het zuiden van Limburg. Dat betekent uiteraard bossen, heuvels en heerlijk eten. Maar het heeft ook het geluk te grenzen aan Duitsland en ligt op een kleine 30 minuten rijden van Maastricht. Mocht u tussen de wandelingen door willen winkelen dan kan dat dus gewoon. Maastricht is een van de grotere steden in Nederland. Maar vergeet ook Aken niet, een middelgrote Duitse stad waar ook genoeg te doen is en waar u heerlijk Duits kunt eten. Ook biedt Aken een scala aan prachtige architectuur zoals De Dom die in 804 al gebouwd is en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het Krantenmuseum bevindt zich ook in Aken: 200.000 internationale kranten van de afgelopen vijf eeuwen zijn daar verzameld. Simpelveld zelf huist ook “de schat van Simpelveld”. Dit museum is gebouwd in een klooster waar nu heel veel kunst te vinden is. Ook geeft het een kijkje in het leven van de nonnen, hoe zij tussen de 19e eeuw en de 21ste eeuw daar leefden, voor het klooster een museum werd. De schatkamer is echt het hoogtepunt van “de schat van Simpelveld” en biedt plek aan schitterende gouden kelken die zijn ingezet met Diamanten. Met een vakantiehuis in Limburg kunt u dus gaan en staan waar u wilt en u vind altijd iets waar u blij van wordt. De afwisseling die mogelijk is met een vakantiehuis in Simpelveld zelf is echt een aanrader.

Of u nu van warm of koud houdt

Simpelveld ligt op steenworpafstand van Gaia zoo, een van de leukste dierentuinen van Nederland. Kinderen kunnen hier spelen in de DinoDome: Europa’s grootste dino speelpark. Hier leren ze over de dinosaurussen door middel van een onbewoond eiland. Het hele speelpark is ontzettend tof. Uiteraard zijn er ook heel veel dieren te bewonderen. Leeuwen, zebra’s, gorilla’s ze zijn er allemaal. Ook is het mogelijk een rondleiding te volgen waar een deskundige gids u over de dieren verteld en de mooiste plekjes van de dierentuin laat zien. Daarnaast is het gewoon heerlijk om daar rond te wandelen met zomers weer. Als sneeuw meer uw ding is, dan zit u met een vakantiehuis in Simpelveld ook goed: Snowworld is namelijk heel dichtbij. Met het grootste indoor sport complex zit u als wintersportliefhebber uiteraard goed. U kunt hier alle Snowworld comfort verwachten die u gewend bent.

De geschiedenis ontdekken met een vakantiehuis in Simpelveld

Voor wandelaars is Simpelveld uitermate geschikt. Door de vele heuvels is de gemiddelde wandeling wel wat zwaarder dan met een vakantiehuis in Lelystad, maar niet minder mooi. U kunt helemaal rond Simpelveld wandelen waarbij u een oud klooster tegenkomt en door verschillende boslandschappen zult wandelen. Vanwege het Romeins verleden van de regio is het heel goed mogelijk om langs oude Romeinse gebouwen te wandelen. Zo is er een dorpscafé dat aan die tijd doet denken.

Met een vakantiehuis in Nederland kunt u ook hier vele van uw vakantiedromen uit laten komen. De afwisseling die mogelijk is is ongekend en op de vele terrasjes bent u van harte welkom om heerlijke maaltijden te nuttigen.