Vakantiehuis in Vimmerby

Ontmoet Pippi en Michiel in het mooi Vimmerby. De pittoreske geboortestad van Astrid Lindgren in het zuidelijke Zweden lokt met dorpsidylle en sfeer. Astrid Lindgren heeft Vimmerby echt op de kaart gezet. Hier werd de moeder van Pippi Langkous en Michiel geboren – en als je de pittoreske, kleine stad bezoekt is het duidelijk, waar de wereldberoemde kinderboekenschrijfster haar inspiratie vandaan haalde. Vier vakantie in Vimmerby in vakantiehuizen van NOVASOL. Het hele gezin zal dol zijn op de idylle van het dorp Vimmerby in het zuidelijke Zweden.

Feriehus i Småland

Populaire vakantiehuizen - Vimmerby

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Vimmerby

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Vimmerby

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Vimmerby

Loading...

Wat te doen in Vimmerby?

De oude stad heeft een gevarieerde geschiedenis en had stadsrechten van en naar tijdens de geschiedenis. Het is een belangrijk handelscentrum geweest en veel van de geschiedenis wordt weerspiegeld in de prachtige stad.

Vimmerby huldigt haar beroemde stadsgenote met het pretpark Astrid Lindgrens Wereld, dat één van de meest populaire attracties van het land is geworden. Het is echter niet de enige attractie die te maken heeft met de intussen overleden schrijfster. Je kunt bijvoorbeeld haar geboortehuis, de boerderij Näs zien, evenals Michiel Hazelhoeve en Bullerby. Laatstgenoemde stad heet eigenlijk Sevedstorp en is de plaats, waar de verfilming van ’De kinderen van Bolderburen’ toentertijd is opgenomen.

De charmante stad heeft echter ook meer te bieden. Door de hele gemeente liggen meren, verspreid als glinsterende spiegels in het landschap en waar men in kan zwemmen. De gemeente Vimmerby heeft, zoals eerder beschreven, ongeveer 340 meren (berekend op groter dan een hectare). De grootste in de gemeente zijn Yxern , Krön en Juttern. Ook slingert de rivier Stångåen, die perfect is voor kanoën, door het landschap. Langs de vele fiets- en wandelroutes rondom de stad kan men rustige, idyllische plekjes helemaal voor je alleen vinden.

Vakantiehuis in Vimmerby huren

Ben je van plan om een vakantiehuis in Vimmerby te huren aan het meer ? Dan kunnen we blij zijn dat de gemeente Vimmerby ongeveer 340 meren van verschillende grootte heeft. Dit gecombineerd met ons brede aanbod van huisjes in Smaland betekent dat je bij NOVASOL een aantal fantastische accommodaties heeft om uit te kiezen. Veel van onze chalets in Vimmerby die dicht bij het meer liggen, hebben ook een boot die is inbegrepen of kan worden gehuurd.