Vakantiehuizen in het binnenland van Sleeswijk-Holstein

Sleeswijk-Holstein is zo groot en veelzijdig dat het niet eenvoudig is een selectie uit de attracties en bezienswaardigheden te maken. Men moet natuurlijk beginnen met een bezoek aan de wonderschone stadjes. Maar de natuur is zo aantrekkelijk en afwisselend, dat ook hiervan het één en ander vermeld moet worden. Natuurlijk zijn in deze noordelijkste Duitse deelstaat ook tal van attractie- en themaparken, musea en festiviteiten. U zult snel zien: het aanbod is enorm.

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Sleeswijk-Holstein Binnenland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Sleeswijk-Holstein Binnenland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Sleeswijk-Holstein Binnenland

Loading...

Kiel

De hoofdstad Kiel biedt maritieme veelzijdigheid: shoppen in de binnenstad, flaneren langs de jachthaven, wandelen langs de uitgestrekte stranden of de grote oceaanschepen bewonderen in het Noord-Oostzee-Kanaal. De “Kieler Week” is het grootste zeilsportevenement ter wereld en het grootste zomerfeest in heel Noord-Europa.

Hanzestad Lübeck

In Lübeck, de enige “Koningin der Hanzen”, ziet men overal het grote verleden als vrije rijks- en Hanzenstad. De door water omsloten ovale binnenstad laat ook heden het indrukwekkende beeld van middeleeuwse baksteengotiek zien..

De trotse burgerhuizen en de van baksteen gebouwde kerken in Lübeck behoren tot het UNESCO wereldcultuurerfgoed. De raadskerk St. Marien is de op twee na grootste kerk van Duitsland. Daarnaast staat Lübeck bekend om de marsepein, de beste ter wereld. In het literatuurmuseum “Buddenbrookhaus” is een tentoonstelling te zien over het leven en de werken van Heinrich en Thomas Mann, die behoren tot de belangrijkste schrijvers van de 20e eeuw.

Aan te bevelen zijn uitstapjes naar de mondaine badplaats Travemünde, de Lauenburgische meren en de natuurparken in Holsteinische Schweiz.

Flensburg

Flensburg ligt in het noorden van Duitsland aan de grens met Denemarken. Flensburg is een vrolijke, heuvelachtige stad, die vanuit iedere straat een nieuwe en verrassende blik biedt op fjorden en zeilboten. Flensburg heeft niet alleen mooie voorgevels en een historische binnenstad te bieden, maar ook veel cultuur en goede winkelmogelijkheden.

Friedrichstadt

Het door Hertog Friedrich III en de Hollanders in 1621 opgerichte Friedrichstadt betovert door zijn grachten en schilderachtige coulissen. De historische binnenstad bestaat bijna uitsluitend uit trapgevelhuizen, zoals deze uit Amsterdam bekend zijn. Rondvaartboten maken indrukwekkende tochten langs het prachtige panorama van de stad.

Hansapark

Vanuit “Torre del Mar”, het grootste reuzenrad ter wereld, heeft u een totaal andere blik op Lübecker baai. Op duizelingwekkende hoogte vliegt u door een horizontale looping met een snelheid van 70 km. per uur. En dat is slechts één van de meer dan 35 verschillende vliegattracties in het Hansapark in Sierksdorf bij Lübeck. Ook het enorme aanbod van shows is bijzonder: een grappige zeeleeuwenshow en het grootste en succesvolste variététheater van Noord-Duitsland vermaken de gasten.

Piraten in Büsum

Wie heeft nou nog nooit gedroomd van een echte piratenavontuur? In zwembad “Piraten Meer” te Büsum worden dromen werkelijkheid. Terwijl de zonaanbidders genieten aan het Takka-Tukka-strand, kunnen avonturiers van de enorme glijbaan Long-John-Silver gaan of zich in het zoutwaterbad “Störte-Becken” in de branding storten.

Viking Museum Haithabu

Het museum ligt in de directe omgeving een van de belangrijkste nederzettingen uit de Vikingtijd. Het koninklijke schip in de haven van Haithabu behoort tot de tentoonstelling.

Musea Flensburg

Prachtig gelegen op een heuvel boven het stadstheater bieden de beide museumgebouwen een uitgebreide blik in de kunst- en cultuurgeschiedenis in van Sleeswijk-Holstein