Vakantiehuis in Costa Smeralda

Granieten rotsformaties, kristalhelder water en ontelbare baaien; dat is Costa Smeralda! Door de geurige bloemen en planten is dit een van de mooiste natuurlijke plekjes in Italië. De Costa Smeralda, ook wel Smaragdkust genoemd, is een bosrijk kustgebied. Verblijf in een vakantiehuis in Costa Smeralda om een fantastische vakantie op Sardinië door te brengen. Er is genoeg te doen onder de Sardijnse zon!

Costa Smeralda

Populaire vakantiehuizen - Costa Smeralda

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Costa Smeralda

Loading...

Het hart van Costa Smeralda: Porto Cervo

Porto Cervo bestaat uit ongeveer 430 inwoners. Het havenstadje is gevuld met grote modehuizen als Versace en Gucci. Beroemde filmsterren en artiesten meren hier geregeld aan. Mede door die extravagante publiek liggen de prijzen in Porto Cervo wat hoger dan je gewend bent, maar dat moet de pret niet drukken. 

Het uitzicht vanaf Porto Cervo is fenomenaal en bovendien helemaal gratis. Het charmante kerkje Chiesa Stekka Maris is een ander hoogtepunt; het is namelijk gebouwd uit rotsteen en zand. Daarnaast gaat elk jaar de zeiljachten de strijd met elkaar aan in de Rolex Swan Cup; de crème de la crème van de zeilwedstrijden.

Strand van Costa Smeralda

Geweldige Sardijnse Stranden

De stranden van Costa Smerala zijn paradijselijk. De rotskusten en de begroeiing geven Costa Smeralda die unieke exotische uitstraling. Je vind hier vanzelfsprekend een aantal prachtige stranden, zoals Capriccioli, Cala di Volpe, Poltu Cuatu, Golfo Pevoro en Liscia di Vacca.

Ten zuiden van Porto Cervo liggen de beroemde witte zandstranden van Golfo Pevoro. Het grootste strand is ongeveer 300 meter lang, waarbij je uitzicht hebt op de vele jachten in de baai. Het kleinste strand is slechts 120 meter lang met in de verte Isole di Li Nibani.  De baai van Porto Liscia is dan weer erg populair bij zeilers die graag een tussenstop maken op het strand.

De stranden bij de lagune van Arzachena zijn ook prachtig. Dit stukje kust herbergt een aantal geweldige baaien, zoals Porto Istana.

vakantiehuis in Costa Smeralda

Maddalena eilanden

Het plaatsje tussen Porto Liscia en Porto Cervo heet Palau. Hier kijk je uit op de Maddalena eilanden. Deze eilanden mag je niet overslaan als je in een vakantiehuis in Costa Smeralda verblijft. Het archipel bestaat uit een aantal eilanden.  In het midden vind je het grootste eiland: Isola Maddalena met een levendig centrum. Rizzoli, Santa Maria, Budeli en Spargi zijn de kleinste, noordelijkste eilanden. 

Porto della Madonna is voor veel vakantiegangers en bewoners het mooiste plekje in de Middellandse zee. Het turkooizen water en de rode granietrotsen worden daarom beschermd. Het is bescherm natuurgebied, waardoor er strenge regels gelden voor degene die een bezoek willen brengen.

Genieten in een vakantiehuis in Costa Smeralda

Met een vakantiehuis in Costa Smeralda krijg je de kans om van alle natuurschoon en luxe te genieten. In de buurt van je vakantiewoning lig je in een mum van tijd op een mooi zandstrand. Costa Smeralda biedt de juiste combinatie van stranden, natuur, rust en luxe. Hierdoor weet je zeker dat je een heerlijke vakantie op Sardinië door zult brengen.