Vakantiehuis in Eraclea

Domy i apartamenty wakacyjne w Eraclea

Vakantiehuis in Eraclea

Eraclea, met uitzicht op de Golf van Venetië, is een beroemde bestemming aan zee waar je gemakkelijk de stad verkent met een Italiaans vakantiehuis in Veneto. Eraclea maakt deel uit van de metropool Venetië en dateert al uit de oudheid!  Venetië heeft een wat onrustige geschiedenis gehad, en het is pas sinds na de Eerste Wereldoorlog dat ontginning is begonnen in Eraclea. Met een vakantiehuis in Eraclea  verken je het hele gebied. Je bezoekt ook gemakkelijk het romantische Venetië.

Zonnen en zwemmen: het kan in Eraclea!

De kust, Eraclea beach, ligt op tien minuten van de hoofdstad en is beroemd om zijn eigenaardigheden, zoals de Laguna del Mort en de duinen die parallel aan de zee zijn verdeeld. Laguna del Mort is een zoetwater lagune met een bos en een eigen stukje strand. Als je van een stukje strand houdt met ongerepte natuur, moet je echt even zonnen bij Laguna del Mort. Hou je meer van strandtentjes en ligbedden, bezoek dan Eraclea beach. De zee is daar rustig, waardoor je gerust met je kinderen naar het strand kunt gaan. De watertemperatuur is werkelijk heerlijk! Hou je van zonnen en zwemmen dan zit je hier sowieso goed!

Zuiver zandstrand met onderscheidingen

Eraclea staat bekend als het eerste Italiaanse toeristenoord met een volledig milieuvriendelijk systeem, waarvoor het andere onderscheidingen heeft ontvangen. Het 4 kilometer lange strand heeft de onderscheiding Blauwe vlag gekregen, dankzij de kwaliteit van baden en aanverwante diensten. Het heeft echt een zuiver zandstrand, wat je dagje strand tijdens je vakantie in Italië een stuk aangenamer maakt!

Evenementen en festivals

Elk jaar zijn er in Eraclea tal van evenementen die de moeite waard zijn om deel te nemen; Allereerst de Sagra Paesana in de tweede week van augustus, waar je het typische leven van het gebied kunt ervaren. In het tweede weekend van oktober kun je het historische re-enactment "The Doges in Eraclea" bewonderen, terwijl je in de eerste week van juni in Eraclea Mare het Flower Festival kunt verkennen.