Vakantiehuis in Verona

Verona is een stad in het midden van Noord-Italië. De geschiedenis van Verona gaat ver terug in de tijd. De schatting van de stichting van de stad ligt rond vijfhonderd voor het jaar nul. Zo’n duizend jaar later werd de stad veroverd, waarna het vele malen van heerser wisselde. In de latere jaren begon de economie te bloeien dankzij deze lange historie. De invloed van de Romeinen is nog altijd goed te zien in de verschillende arena’s en amfitheaters. Twee van Shakespeare’s verhalen spelen zich ook af in deze stad. De volledige stad staat op de UNESCO lijst vanwege de architectuur en structuur van de stad. Ook vanwege het uitzonderlijk warme klimaat is een vakantiehuis in Verona een goede keuze het hele jaar door. In de winter is het er niet te koud en in de zomer is het gemiddeld rond de 28 graden, dus niet te warm.

alquiler vacacional en verona

Populaire vakantiehuizen - Verona

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Verona

Loading...

Eeuwen oude architectuur

Veel van de stad is goed te doorlopen en nog mooier om te bezichtigen. Zo is het stadshuis, de Palazzo Barbieri, een prachtig gebouw dat eruitziet als een tempel. Het is van buiten te bezichtigen en zeker de moeite waard als het op de route ligt. Verona probeerde al heel vroeg in de Middeleeuwen veel van de Romeinse gebouwen te beschermen en bewaren. Veel van deze gebouwen werden echter vernietigd in de aardbeving van 1117. Gelukkig zijn er daarna nog vele mooie gebouwen bijgekomen, zoals de Ponte Scaligero. De Ponte Scaligero is een van de meest imposante monumenten in Verona. In de tijd dat het gebouwd is had het de langste brug. Een deel werd echter vernietigd, maar veel is nog te bewonderen. Een vakantiehuis in Verona leent zich dan ook goed voor veel architectonische hoogstandjes. Want buiten de voornoemde monumenten zijn er nog veel meer prachtige plekken en gebouwen te vinden, zoals de Piazza delle Erbe, Verona Arena, Piazza Bra, Porta Borsari en ga zo maar door. Voor elke geschiedenisliefhebber is dit een van de leukste plekken om rond te wandelen en vakantie te vieren!

Heerlijk eten met een vakantiehuis in Verona

Vergis u echter niet, Verona is naast een historisch hoogtepunt ook een moderne stad. Net als vele andere plekken wanneer u een vakantiehuis in Italië boekt is het ontbijt een speciale aangelegenheid. De typische Italiaanse koffie kunt u in elk café vinden en is dan ook een goede manier om lekker snel wakker te worden. Op de pleintjes vindt u uiteraard veel cafés en restaurants, die een prachtig uitzicht hebben. Maar als u de straatjes ingaat dan komt u bij de echte Italianen uit die nog net iets lekkerdere gerechten maken. Ook is het mogelijk om een broodje met heerlijke kazen of vleeswaren te nuttigen. En vergeet vooral de Gelato niet. Het ijs in Verona is heerlijk en goed vertegenwoordigd. Een aanrader is 1938 Vittoria waar u heerlijke ijssmaken vindt. Waar u ook trek in hebt wanneer u een vakantiehuis in Verona verblijft, er is altijd iets waar u naar uit kunt kijken. De stad is enorm veelzijdig en zal zorgen voor een heerlijke vakantie!