Vakantiehuis in Banjole

Banjole is een charmant kustplaatsje in het zuidwesten van Istrië, ongeveer 6 km ten zuidoosten van de stad Pula. Hier vind je prachtige stranden die toegang bieden tot de kristalheldere Adriatische Zee, een schat aan activiteiten, evenals een schat aan bezienswaardigheden en natuurattracties in de omgeving. De belangrijkste inkomsten in Banjole bestaan ​​uit visserij, toerisme, visverwerking en oesterteelt. Je zult zeker overweldigd worden door de Kroatische keuken en streekproducten wanneer je verblijft in een vakantiehuis in Banjole.

Vakantiehuis in Banjole

Populaire vakantiehuizen - Banjole

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Banjole

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Banjole

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Banjole

Loading...

Banjole - van vissersdorp tot badplaats

Zoals de meeste dorpjes aan de kust in Istrie, is Banjole oorspronkelijk een klein vissersdorp. Tegenwoordig zijn de meeste van de circa 700 inwoners vooral bezig met het toerisme. Velen zijn daarnaast ook nog visser. Wie van verse vis houdt, moet in Banjole zijn. Wil je graag je eigen vis klaar maken? Sta dan vroeg op. Bij dagraad leggen alle vissers aan in de kleine haven, waar je allerlei soorten vis kunt kopen. Vis direct van de visser, verser kan het werkelijk niet. Maak een heerlijk gerecht klaar in je vakantiehuis in Banjole in je eigen keuken. Maar je kunt er natuurlijk ook heerlijk van genieten in één van de restaurants kiezen in de stad.

De ideale strandvakantie op Banjole

Wanneer je een vakantiehuis aan de kust is huurt dan zie je dat deze kust met pijnbomen begroeid is. Talrijke baaien, schiereilandjes, natuurstranden nodigen uit om heerlijk actief bezig te zijn, maar ook om lekker uit te rusten. De natuurlijke strandjes zijn kiezel- of rotsstranden en lopen geleidelijk af in zee waardoor ze zeer geschikt zijn voor kinderen of minder goede zwemmers. Wij raden u wel het gebruik van waterschoenen aan tegen de kiezelstenen. Voor een actieve of relax vakantie ben je met een vakantievilla in Banjole aan zee aan het juiste adres!

Dagexcursie naar Pula vanuit je vakantiewoning in Banjole

Met een vakantiehuis in Banjole, moet u zeker een dagtrip maken naar Pula, waar een schat aan attracties en activiteiten op u wachten. Het belangrijkste plein van de stad bevindt zich in het oude centrum, waar je de grote Augustus-tempel kunt bezoeken met zijn verzameling historische schatten. Niet ver van het plein vindt u het amfitheater dat ongeveer 2000 jaar geleden door de Romeinen werd gebouwd. Het stadion wordt tegenwoordig gebruikt voor theatervoorstellingen en concerten, evenals het jaarlijkse filmfestival in juli / augustus en is van 's morgens tot' s avonds open voor het publiek. Het archeologische museum van de stad is het oude fort op de top van de heuvel van de stad, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de stad en misschien een echte Kroatische zonsondergang. Na een lange dag kun je genieten van de Kroatische keuken voordat je terugkeert naar jouw vakantiehuis in Banjole.

Bezienswaardigheden

Banjole is een spannende botsing tussen een klassieke kustplaats en een modern vakantiegebied. Tradities zijn sterk in dit gebied, maar tegelijkertijd vind je alle moderne faciliteiten in de vorm van tennisbanen, wandelpaden en het huren van zeilen en motorboten. Generaties lang heeft de zee een belangrijke rol gespeeld voor de inwoners van Banjole. Elke dag neemt een vloot van kleine vissersboten de golven weg om de vele huizen en restaurants van heerlijke verse zeevruchten te voorzien. De stad is charmant en vol met spannende bezienswaardigheden, evenals de natuur in de buurt is een ervaring op zich.

  • Amfitheater van Pula

Het ovale bouwwerk heeft een immense oppervlakte van 132,45 bij 105,10 meter. De arena heeft een afmeting van 67,95 bij 41,65meter. In dit Amfitheater kon men maar liefst 23.000 toeschouwers kwijt. Het theater telde 15 toegangspoorten en onder de vloer van de arena liepen tunnels waaruit gladiatoren en wilde dieren de arena betraden. Dit prachtige Amfitheater van Pula is een heuse aanrader te bezoeken tijdens een verblijf in een vakantiehuis op Banjole.

  • Brijuni Islands

Deze eilanden liggen aan de zuidwestelijke kust van Istrië. Ze waren ooit een trefpunt van de Europese en wereld reizigers. De Brijuni eilanden is het enige Nationaal Park in Istrië, en is met haar 14 eilanden, een uniek natuurspel. Met een oppervlakte van circa 736 hectare brengen deze eilanden een schitterende zeldzame dierenwereld en een rijke flora samen. De Brijuni eilanden worden beschouwd als één van de mooiste archipels in het Middellandse Zeegebied.

Jouw favoriete vakantiehuis in Banjole

Ontspan op het strand in het kustplaatsje Banjole in het zuiden van Istrië. Ontdek de prachtige natuur van het omliggende platteland vanuit je vakantiehuis in Banjole. Voor heerlijke zomerse vakantie verblijf je in een vakantiehuis in Kroatië! Met een vakantiewoning in Istrië zit je precies in het populairste gedeelte van Kroatië. Je reist namelijk gemakkelijk naar een ander stadje als je uitgekeken bent op Banjole.