Vakantiehuis in Fazana

Fazana is een vissersdorp met een kleine haven, gelegen in het zuidwestelijke deel van de westkust van Istrië aan het Fazana-kanaal. De ligging van de stad trekt vakantiegangers aan die hun vakantie in Istrië willen doorbrengen, omdat de stad door een groep prachtige Brijuni-eilanden beschut is van de zee. Vooral de heuvels met fruittuinen, wijn- en olijfgaarden zijn pittoresk. In het lokale landschap hebben dennenbossen de overhand. Vroeger was Fazana een vissershaven, tegenwoordig is het een toeristische stad, die ook bekend staat om boottochten naar het Brijuni National Park. Het dorp was belangrijk in zijn geschiedenis als de haven van Brijuni. In het gebied van Fazany zijn er veel fruittuinen en wijngaarden, waarvan de schilderachtige uitstraling de hele omgeving een mediterraan karakter geeft.

vakantiehuis in fazana

Populaire vakantiehuizen - Fazana

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Fazana

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Fazana

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Fazana

Loading...

De visserscultuur van Fazana

Fazana wordt begrensd door de steden Vodnjan en Pula. De belangrijkste bron van inkomsten voor de inwoners is natuurlijk toerisme, wijnbouw en olijventeelt, evenals vissen. De traditie van het vissen gaat terug tot het verre verleden, toen mannen naar de zee voeren en na hun terugkeer de vrouwen de netten opruimden. Ook vandaag zijn de inwoners van Fazana trots op hun traditie. Wanneer je rond de waterkant wandelt, zie je hier kleine vissersboten. In de stad kun je verse vis en zeevruchten kopen. Vakantieappartementen in Fazana zijn uitgerust met volledig ingerichte keukens, waar je eenvoudig de meest gecompliceerde gerechten zelf kunt bereiden.

Vakantiewoning in Fazana dichtbij de bezienswaardigheden

In Fazana moet je een keer een bezoek aan de kleine haven op de kade brengen waar de boten en visnetten de traditie van de visserij laten zien. Ook het Visserijmuseum en de vismarkt zijn het bekijken waard. in het archeologisch museum wacht Tito's tentoonstelling over Brijuni op je. Als je geïnteresseerd bent in lokale kunst, nodigen wij je uit naar de parochiekerk van Saint Kosma en Damian en de  met een karakteristieke loggia. In de parochiekerk vind je een foto van The Last Supper Zorzi Ventura, een kruisbeeld uit de 16e eeuw. En de overblijfselen van fresco's uit de 15e te zien. De trots van de kerk van Onze Lieve Vrouw van de Karmel is een standbeeld van de Maagd en Kind uit de 14e eeuw. Voor de liefhebbers van activiteiten in de buitenlucht raden wij je een uitstapje naar Brijuni Islands National park - ervaar de ongelooflijke harmonie tussen mensen, dieren en planten. De eilanden hebben een rijk dieren-en plantenleven en kan onder begeleiding worden bezocht met een boot. Het is een zeer bijzondere ervaring!

Over de oorsprong van de naam Fazana bestaat nog steeds onenigheid: of Fazana heeft haar naam te danken aan de fazanten die hier in vroeger tijd zo talrijk waren of het is een verbastering van Vasianum, dat verwijst naar de productie van amfora's voor olie en wijn. In ieder geval gaat achter de naam een mooi en oud stadje schuil dat interessante bezienswaardigheden, smalle straatjes en knusse bistro's bezit.

Fazana - de perfecte plek voor een strandvakantie

Fazana heeft bezoekers altijd gefascineerd met zijn fantastische natuur en aangenaam klimaat. De voormalige Joegoslavische dictator Tito bezat zijn zomerresidenties in de buurt van de stad. Tegenwoordig wordt Fazana gekozen door toeristen die niet alleen rust zoeken, maar ook prachtige stranden en veel mogelijkheden om hun vrije tijd door te brengen. Stranden bieden over het algemeen goede toegang tot de zee en zijn gedeeltelijk uitgerust met douches. Niets staat dus de hele dag ontspannen op het strand in de weg. Liefhebbers van actieve vakanties kunnen zeilen, de onderwaterwereld bewonderen tijdens het duiken of wandel- en fietstochten regelen. Dit wacht allemaal op je! Het enige dat je hoeft te doen, is een geschikt appartement  in Istrië te vinden en Kroatië staat voor je open.

Jouw vakantiehuis in Fazana

Een vakantiehuis in Fazana biedt volop variatie en mogelijkheden. De NOVASOL vakantiehuizen bevinden zich aan of vlakbij het water. Een dagje strand is zo gepland. De kinderen spelen in het heldere zeewater terwijl je ontspant op je handdoek en geniet van de zon. In de tuin van je vakantiehuis zet je dit gewoon voort bij het zwembad. Op korte afstand van de vakantiehuizen in Fazana liggen interessante steden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Pula. Iets verder gelegen is Rovinje. Een stad aan het water met smalle gezellige straatjes in Venetiaanse stijl. Loop helemaal boven naar de kerk om het prachtige uitzicht over de zee en de stad te bewonderen.