Vakantiehuis in middeleeuws Vodnjan

 Vodnjan is een klein stadje in het zuidwesten van Istrië, op ongeveer 12 kilometer van het oude Pula. Gelegen achter Fazana en Peroj, zijn beide steden en het Nationaal Park Brijuni niet ver van uw vakantiehuis in Vodjana en dus de prachtige stranden van het gebied. Tijdens uw vakantie in Vodnjan in een van onze vakantiehuizen in Istrië Je zult de tweetaligheid van plaatsen (Italiaans en Kroatisch) zeker waarderen. Bezoek de vele sacrale kunstobjecten in de kerken en kapellen van Vodnjan of zwem in Kroatië aan de stranden langs de kust, die op ongeveer 10 km afstand van de stad ligt. Hier is een kleurrijke drukte, niet ver van je vakantiehuis in Vodnjan. Wandel door de straatjes en kom overal een gebouw, kerk of paleis tegen. In Vodnjan staat de hoogste klokkentoren van Istrië bij de parochiekerk van St. Blaž. Hier worden gemummificeerde lichamen van heiligen bewaard en samen met een verzameling waardevolle relikwieën. Het is dus zeker een bezoek waard.

Ferie i Vodnjan

Populaire vakantiehuizen - Vodnjan

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Vodnjan

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Vodnjan

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Vodnjan

Loading...

Middeleeuws en cultureel erfgoed in Vodnjan

Vodnjan is een heerlijk dorpje in Zuid-Istrië.  Volgens de legende waren er zeven herenhuizen die deel uitmaakten van het koloniale landgoed van Pula. Om zich te verdedigen tegen de voortdurende controverse tussen de Aquila Patriarch en Venetië, zijn de zeven villa's in het gebied verenigd op één plek. Dit werd Vodnjan. Ontdek tijdens je vakantie in Vodnjan de straten en pleinen die nog steeds het verleden weerspiegelen. De stad heeft zijn middeleeuwse uitstraling behouden in zijn historische kern, met zijn smalle straatjes, geplaveide straatjes en stenen gevels, talloze kerken rijk aan herinneringen en werken, waardoor de wandeling een unieke ervaring is. Bezoek tijdens je vakantie in Istrië het uitgestrekte gebied met ontelbare karakteristieke "kažunima" (aan de Duitse Kazun), gebouwd volgens de droge bouwtechniek. De inheemse bevolking - de Bumbar - gebruiken de oude Romaanse Istrische spraak nog steeds. Vodnjan staat tegenwoordig bekend om zijn tweetalige cultuur, uitstekende wijnen en gerenommeerde olijfolie die al eeuwen wordt geproduceerd.

Bezienswaardigheden in en rond Vodnjan vanuit je vakantiewoning

Vodnjan organiseert een bekend folkfestival voor de lokale etnische groep genaamd "Bumbar", waar je een scala aan lokale specialiteiten kunt ervaren - alles van muziek tot eten kan hier worden genoten. Het festival vindt elk jaar in augustus plaats en trekt keer op keer een groot publiek aan. Hetzelfde geldt voor de stadsmarkt, die plaatsvindt op de eerste zaterdag van elke maand. Dagtochten kunnen ook naar andere delen van het eiland worden geregeld of je kunt ervoor kiezen om gewoon te ontspannen op de stranden in de omgeving.  Bekijk ook even deze bezienswaardigheden tijdens een wandeling:

  • De parochiekerk St. Blaža - Van ver zie je de 60 meter hoge kerktoren.

  • De mummies in de kerk van St. Blaža - ze staan ​​achter het grote altaar en behoren tot de reliekencollectie van Vodnjan, de op een na grootste verzameling in Europa.

  • Het museum van Vodjan in het Bettica-paleis bevat archeologische en sacrale vondsten uit het gebied rond Vodnjan en ook een waardevolle collectie schilderijen van Gaetano Gresler.

  • Bezoek de Istrische droge stenen huizen (Kazun) tijdens je vakantie in Vodnjan en kom meer te weten over het project "My Kazun - La mia casita".

Jouw vakantiehuis in Vodnjan

Villa's in Kroatië van NOVASOL zijn geweldig voor gezinsvakanties en de omgeving van Vodnjan biedt een ideale achtergrond voor een veilige, ontspannen en kosteneffectieve reis. Geniet van een verblijf in Vodnjan met een mooi vakantiehuis. We beschikken over prachtige vakantiewoningen in Istrië, die aansluiten bij ieders budget en smaak.