Vakantiehuis in Visnjan

Denken waar te gaan voor de volgende vakantie in Istrië? We hebben een hete tip voor je: Vishnjan is een charmant stadje met een lange en rijke geschiedenis in het binnenland van Istrië. Het is een ideale ontspannende locatie voor natuurliefhebbers en interessante bezienswaardigheden, evenals recreatie aan zee en watersporten. Vanaf de Adriatische Zee ben je minder dan vijftien kilometer verderop. In de buurt van het dorp vind je interessante getuigen van de dramatische geschiedenis van het land. Visnjan (ongeveer 600 inwoners) ligt in het noordwestelijke deel van het pittoreske schiereiland Istrië. Vanaf de oevers van de azuurblauwe Adriatische Zee met veel beroemde resorts en prachtige middeleeuwse steden zoals Vršar, Novigrad of Rovinj, is het slechts een paar minuten rijden. Gelegen op de kruising van de A9 met de hoofdweg naar het recreatiecentrum Poetès. Omringd door het magische landschap van wijngaarden en olijfgaarden.

vakantiehuis in Visnjan

Populaire vakantiehuizen - Visnjan

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Visnjan

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Visnjan

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Visnjan

Loading...

Tot aan de sterren en dichter bij de zee

De eerste vermelding van Vishnjan dateert uit 1003. Het hele gebied was echter - bewoond door rijke koperafzettingen - bewoond door de Illyrische en Keltische stammen. Tot de 18e eeuw werd de stad massaal versterkt en zijn de overblijfselen van de vesting uit de tijd van de Republiek Veneto nog steeds hier. Open gewoon de deur van je vakantiehuis in Istrië en loop even rond in de omgeving. Van de betekenis van de wereld heeft Vishnjan zijn astronomisch observatorium Zvjezdarnica Višnjan bereikt, waar bijna 2.000 ontdekkingen van ruimtevoorwerpen werden gedaan. Elk jaar is er een belangrijk wetenschappelijk symposium. Direct in een klein stadje, waar verschillende vakantiehuizen in Visnjan beschikbaar zijn, kun je bijvoorbeeld de gotische kapel van St. Anton en andere heilige gebouwen uit de afgelopen eeuwen zien.

Excursies en specialiteiten in de buurt van je vakantiehuis in Visnjan

Vanuit je vakantiehuis in Visnjan kun je veel uitstapjes in de omgeving maken. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige kustplaatsen Pula en Medulin. Hier kun je door de straten slenteren en 's middags lekker in een van de cafés of restaurants gaan zitten. Daarnaast heb je in Pula de mogelijkheid om het amfitheater of de Arco dei Sergi te bezoeken. Ook in de buurt van je vakantiehuis in Visnjan ligt het Učka-gebergte met zijn vele mogelijkheden voor klimmen en wandelen. In de omliggende bossen vind je tijdens je vakantie in Istrië zeker veel walnoten en zoete kastanjes. Bij sommige lokale boerderijen kun je verse vis, kaas of ham kopen om te bereiden in je vakantiehuis in Visnjan. Of je rijdt gewoon naar de kust naar een van de leuke restaurants en geniet daar van je vis.