Vakantiehuis in Labin

De oude stad Labin is de cultuurhoofdstad van Istrië. Een fascinerende atmosfeer stroomt door de stad. De architectuur en de vele cultuurhistorische monumenten dragen hieraan bij. Verder woonden in deze streek bekende beeldhouwers en schilders die geïnspireerd werden door de prachtige uitzichten op de natuurparken Ucka en het Velebitmassief, het stadje Rabac, de Kvarnerbaai en de oase Gorski Kotar. Labin is een pittoresk middeleeuws stadje dat uit de oude stad en Podlabin bestaat. Het ligt op 5 kilometer van de populaire toeristenbestemming Rabac aan de oostelijke kust van Istrië. Genoeg te ontdekken vanuit een vakantiehuis in Labin dus!

vakantiehuis in Labin

Populaire vakantiehuizen - Labin

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Labin

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Labin

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Labin

Loading...

Ontdek de rijke geschiedenis met een vakantiewoning in Labin

Het huidige Labin is een bijzonder aangename plaats. De doorgaande weg loopt door het nieuwe deel van de stad, maar ten zuiden ervan kun je op een heuvel de mooie oude stad van Labin al op de heuveltop zien liggen. Er zijn bewijzen dat deze heuvel meer dan 3000 jaar geleden bewoond werd. In geschriften van het verleden komt de plaats voor het eerst in 285 na Chr. voor. De Romeinen noemden de cultuurhoofdstad Labin toen Albona. Later vestigden binnentrekkende Slaven zich er, en weer later kwam Labin onder Venetiaans gezag toen Istrië grotendeels door Venetië werd bestuurd.

Bezienswaardigheden in Labin vanuit je vakantievilla

Het Nationale Museum van Labin werd in 1960 opgericht en is gelegen in het Battiala Lazzarini Paleis. Op de afdeling in het Lapidarium vind je Romeinse monumenten uit de 1e, 2e en 3e eeuw van onschatbare waarde. Er is tevens een afdeling met religieuze kunstvoorwerpen, een afdeling met Kroatische schilderkunst en een tentoonstelling over de lokale mijn van Labin en het leven van de mijnwerkers.De gotische Kerk van de Gezegende Geboorte van de Maagd Maria is de parochiekerk van Labin en werd gebouwd in de zestiende eeuw en is een lust voor het oog wanneer je Labin bezoekt met een vakantiehuis aan zee.Kunic is een antieke nederzetting van de zogeheten castellums. Deze nederzetting werd gebouwd tijdens de Bronstijd en vertegenwoordigd een bijzonder belangrijk element van het historische erfgoed van Labin. Wat dat element mag zijn, kun je ontdekken wanneer je een vakantiehuis in Labin huurt.

Even alle bezienswaardigheden op een rijtje:

  • Het Nationale Museum van Labin

  • De Kerk van de Gezegende Geboorte van de Maagd Maria

  • Kunic

  • Loggia - gebouwd rond 1550 en gelegen in het oude gedeelte van de stad

  • Porta San Fiore -De hoofdingang van Labin uit 1587

  • Chersano - De toren en de muren van het middeleeuwse kasteel

Wat te doen in het rustige Labin?

Met een vakantiehuis in Istrië kunt je ontspannen of prachtige uitstapjes maken naar Labin of andere plaatsen in deze prachtige regio. Labin (Italiaans Albona, Duits historisch Tüberg) ligt aan zee en biedt ideale omstandigheden om zowel in de lente als de herfst te varen en om te duiken in Ravni en de "Marini Santo" . Naast duiken en surfen, kun je ook vissen of parasailen proberen. Voor natuurliefhebbers is vooral interessant de regio van Labin tot Rabac. Daar kun je lekker in de buitenlucht verblijven, niet ver van je vakantiehuis in Labin en genieten van beekjes en watervallen en nieuwe energie opdoen tijdens de vakantie in Kroatië.

Dichtbij de natuur met een vakantiehuis in Labin

Geplant tussen zee en bergen, is het kleine stadje Labin de ideale plek om een ​​vakantiehuis in Istrië te huren om je batterijen weer op te laden, dichter bij de natuur. Gelegen op 300 meter boven de zeespiegel op een groene heuvel, biedt het een adembenemend panorama van de zee op slechts 3 km. Er zijn veel routes en excursies aan zee om van de zeewind te genieten. De natuur heeft zelfs minerale en essentiële oliebehandelingen van lokale producten geïnspireerd: geleverd in de Bio Well Sentona Spa.

Ideaal klimaat in Istrië

Een vakantie in Istrië is altijd aangenaam. Labin heeft ongeveer 12.000 inwoners en een zacht Mediterraans klimaat met een zomertemperatuur rond de 24°C en een gemiddelde wintertemperatuur van 6°C. Zelfs als je in de lente of herfst verblijft in een vakantiewoning, is er nog steeds een aangename temperatuur!