Vakantiehuis in Žminj

Bezoekers die een van onze vakantiehuizen in Istrië huren, hebben de mogelijkheid om de vakantie door te brengen in het gezellige dorpje Žminj, een echt juweeltje waar alles in een ontspannen en zachtaardig tempo gebeurt. Žminj is iets voor jou als je eerder hebt geprobeerd vakantie te vieren in het drukke Dubrovnik of in Pula, en nu een meer ontspannen bestemming wilt. Het dorp ligt op een opvallende kalkstenen heuvel in het hart van Istrië, en het levensonderhoud van de stad is landbouw, vee en de laatste tijd: toerisme. Ondanks de ligging tussen verschillende grote steden, proberen de lokale bevolking nog steeds de traditionele levensstijl intact te houden. Met een vakantiehuis in Žminj bereik je pas echt een comfortabele en ontspannen vakantie!

vakantiehuis in Žminj

Populaire vakantiehuizen - Zminj

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Zminj

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Zminj

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Zminj

Loading...

Wat doe je tijdens je vakantie in een vakantiewoning in Žminj?

Dit deel van Kroatië staat bekend om zijn schoonheid en zijn vele culturele bezienswaardigheden.  Voor een klein, slaperig dorp is er genoeg te doen in termen van activiteiten in de buurt van je Kroatische vakantiehuis in Istrië. De prachtige weiden en bossen in Zminj bieden een perfecte achtergrond voor sporten zoals wandelen, wandelen en fietsen. Onlangs ontdekte grotten zoals Festinsko Kraljevstvo zijn het ontdekken waard vanwege hun fascinerende vormen. Naast dit zijn er lokale wijngaarden die je kunt ontdekken. 

In de oude stad vind je ook een prachtige verzameling van bezienswaardigheden, waaronder een kasteel uit de 15e eeuw, verschillende kerken - waarvan sommige dateren uit de 11e eeuw - en getuigen van middeleeuwse muren die hier nog steeds staan. Naast het feit dat je je ogen openhoudt voor lokale gelegenheden, feesten en evenementen, is het altijd aan te raden om een ​​gesprek te beginnen met een lokale persoon, die je misschien enkele insidertips kan geven over de beste plaatsen om te zien of te eten. De omgeving is ideaal voor wandeltochten of een kort tochtje op de fiets. Daarnaast bestaan er mogelijkheden voor het beoefenen van de meer avontuurlijke sporten.

Dagexcursie naar Rovinj

Met een vakantiehuis in Žminj verblijf je op korte afstand van Rovinj. Deze stad is zeker een bezoekje waard. De smalle straatjes met trapjes leiden naar de kerk bovenop de berg. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Wandel weer naar beneden en proef de Venetiaanse sfeer die hier hangt. Er liggen veel restaurantjes verborgen in de steegjes, maar je kunt ook heerlijk dineren of een ijsje eten beneden bij het water. ´s Avonds verzamelen de straatartiesten zich bij de haven om het publiek te vermaken. Hier kun je nog uren blijven hangen en genieten van de gemoedelijke sfeer.

Terug in je vakantiehuis in Žminj plof je neer op je eigen terras en zet je de zwoele zomeravond verder voort. De totale vrijheid van een vakantie in één van de vakantiehuizen in Kroatië zorgen ervoor dat je niet meer naar huis wilt en de volgende vakantie al aan het plannen bent.

Eten, wijn en cultuur in Zminj

Tijdens je verblijf in je vakantiewoning in Kroatië, raden we je aan om de uitgebreide selectie van heerlijke Istrische gerechten in Zminj te proberen. Lokale bewoners zijn hier goed bekend vanwege het gebruik van traditionele familierecepten die door de eeuwen heen zijn doorgegeven. Veel van de ingrediënten worden ook lokaal geproduceerd op boerderijen of in tuinen. Typische gerechten zijn: worstjes met kool, hertenvlees met gnocchi, 'fuzi' (soort pasta), 'supa' (knapperig brood in rode wijn, terrano, met olijfolie en peper) en de beroemde wijnen, Terrano en Malmsey. De vakantievilla's in Istrië in Zminj geven je de kans om de volkscultuur van deze regio te ervaren. Muziekliefhebbers kunnen het zeer populaire harmonica-festival in juli of het Bartulja-festival (ter ere van St. Bartholomeus) eind augustus bijwonen. Er zijn ook vaak festivals die het hele jaar door eten vieren.

Jouw vakantiehuis in Žminj

Žminj ligt in Midden-Istrië dat gerekend wordt tot één van de mooiste gebieden van het land. De zacht glooiende heuvels worden op verschillende plaatsen vergezeld van bergen en het gebied wordt afgesloten met de prachtige Adriatische Zee. De streek staat bekend om zijn goede gerechten waaronder sterke soepen, worsten en pasta. Met een vakantiehuis in Žminj geniet je een vakantie zonder dat je zich zorgen hoeft te maken over de standaard van het huisje. Alle woningen hebben we gecontroleerd en voldoen aan onze hoogste eisen zodat jij zorgeloos kunt genieten van de vakantie!