Vakantiehuis in Kanfanar

Op ongeveer 280 meter hoogte, in het midden van het schilderachtige landschap van Istrië, ligt het kleine, Kroatische dorp Kanfanar. Het ligt niet ver van de beroemde toeristische stad Rovinj in het heuvelachtige deel van het schiereiland Istrië. In de directe omgeving van je vakantiehuis in Kanfanar ligt Dvigrad. Het is een interessante en waardevolle archeologische vindplaats van de regio, waarvan de bewoners in de 17e eeuw (als gevolg van de pest) het stadje verlieten en zich in Kanfanar en omliggende plaatsen vestigden. Natuurliefhebbers, adrenaline junkies en liefhebbers van heerlijk eten zullen deze magische plek graag bezoeken.

Vakantiehuis in Kanfanar

Populaire vakantiehuizen - Kanfanar

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Kanfanar

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Kanfanar

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Kanfanar

Loading...

Klimmen en fietsen in Kanfanar

Er zijn ongeveer dertig mijl aan fietspaden in het resort en de omgeving. Ze strekken zich uit over de vallei met twee rijstroken, het jachtgebied en aangrenzende velden. Het gebied is ideaal om te fietsen en wandelen, maar ook om te jagen en te klimmen op steile kliffen in de buurt. Van de negen geprepareerde klimpaden in Istrië zijn er hier twee. De ene is aan het einde van het Lim-kanaal boven de weg en de andere boven Dvigrada aan de noordkant van Drago.

Plezier

Kanfanar is algemeen bekend om het Jakovljevo-poppelfestival dat plaatsvindt in juli, wanneer een tentoonstelling van autochtone Istrische runderen - een boškarina die op de lijst van beschermde soorten werd geplaatst vanwege mogelijk uitsterven - gelijktijdig wordt gehouden. Goed entertainment met een rijk gastronomisch aanbod is te vinden in naburige kustplaatsen en andere plaatsen in het binnenland van Istrië, altijd vergezeld van goede muziek en een handvol goed gevulde menigten van de lokale bevolking.

Dagje strand in nabijgelegen Rovinj of Vrsar

De zee en de stranden liggen op ongeveer 20 kilometer van Kanfanar. Rotsachtige stranden van Rovinj of Vrsar trekken meer en meer fans van de  zee het hele jaar door aan. Een vakantiehuis in Kanfanar is dus vrij functioneel. Als je niet per se zin hebt in een strandvakantie maar wel in een rustige vakantie in Istrië, verblijf je het best in Kanfanar.

Bezienswaardigheden in Kanfanar

  • Dvigrad - De middeleeuwse stad, tegenwoordig het belangrijkste culturele monument van de nulpuntcategorie gedomineerd door de overblijfselen van de romaanse basiliek, werd in de 17e eeuw verlaten vanwege de pest.

  • Kerk van Sv. Silvestra - Het werd gebouwd in 1696 op de plaats van een kleinere kerk uit de 13e eeuw, en de klokkentoren werd toegevoegd in 1730.

  • Kerk van Sv. Agaat - Het werd gebouwd in de 10e eeuw, de manier van bouwen en specifieke onregelmatigheden zijn kenmerkend voor de pre-romaanse architectuur in Istrië .

  • Kerk van Sv. Marija od Lakuća - Het werd opgericht in de 14e eeuw in de overgangsfase van romaans en gotisch. De hoogste waarden van de kerk zijn gotische fresco's van 1470 tot 1483.

  • De Romuald-grot - een 105 meter lange grot is vernoemd naar Romualdo van Ravenna, een voormalig lid van de Benedictijner Orde, die met bidden en mediteren daar tweeënhalf jaar bleef.