Vakantiehuis in Premantura

Premantura is een pittoresk dorp in Zuid-Istrië, met 450 inwoners, waarvan de geschiedenis begint in de Bronstijd. Permantura is het meest zuidelijke plaatsje in Istrië. De toeristische trekpleister van het dorp is het 9,5 km lange en 1,5 km brede schiereiland Kamenjak, die als een lange arm in de Adriatische Zee ligt. Ook kun je in hier één van de laatste landkusten vinden die in oorspronkelijk staat bewaard zijn gebleven. Dit maakt Premantura een stadje waar je je heerlijk terug kunt trekken van de dagelijkse orde om in alle rust van je vakantiehuis in Premantura in Kroatië te genieten. Liefhebbers van gastronomie in de heerlijkheden van deze regio kunnen genieten van de typische Istrische keuken in de vele gezellige restaurantjes.

Premantura, Istrië

Populaire vakantiehuizen - Premantura

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Premantura

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Premantura

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Premantura

Loading...

Dagexcursie naar schiereiland Kamenjak

Het bekendste kenmerk van Premantura is het lange en smalle Kamenjak-schiereiland, 9,5 km lang en 1,5 km breed, dat als een lange arm diep de Adriatische Zee bereikt. Dit is een van de laatste oases van de kust die zijn oorspronkelijke uiterlijk en karakter heeft behouden - een mozaïek van landerijen, weiden en groen van bossen met een intense blauwe zee creëren het beeld van het lokale landschap. Hier is de indrukwekkende vuurtoren van Porer. Het schiereiland Kamenjak wordt omringd door een 30 km lange kustlijn met veel baaien en kleine stranden. De kustlijn met een groot aantal inhammen, kleine eilanden en kleine stranden omringen Kamenjak en ziet eruit als een werkelijk paradijs. Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Premantura heb je genoeg tijd om dit schiereieland te bekijken! Al vliegt de tijd zo voorbij...

Vakantiehuis in Premantura

Strandvakantie en windsurfen

De plaats is rijk aan prachtige rotsachtige stranden in afwisseling met zanderige baaien. De stranden zijn onaangetast rotsachtig en ruw met kliffen, die recht in de zee steken. Maar gelukkig zijn er ook minder ruwe stranden te vinden. Dit zijn voornamelijk kiezelstranden.

Je kunt met een vakantiehuis in Premantura hier prima windsurfen vanwege de gematigde wind. Vooral in de lente en in zomer staat er een stevige wind die voor de nodige snelheid zal zorgen. De grote golven op deze relatief ondiepe wateren worden veroorzaakt door de zuidelijke winden. Windsurfers kunnen in Premantura hun geluk niet op, en al helemaal niet in combinatie met een vakantiewoning, wanneer je dicht bij de kust verblijft.

Romeinse invloeden in Premantura

In de omgeving van de stad zijn vele overblijfselen van Romeinse villa's en een standbeeld van Medusa gevonden die het beeld van dit gebied bepalen. Veel vondsten uit deze tijd, waaronder het standbeeld, zijn ook te bewonderen in het Archeologisch Museum in Pula. Over het ontstaan van de stad Premantura staat het eerst in geschriften uit de 14e eeuw. De naam van de stad komt van het Italiaanse woord 'promontorio', een smalle breuklijn, dat in verband gebracht wordt met Kaap Kamenjak, wat weer zuidelijk van Premantura ligt.

Vakantiehuis in Premantura huren

Premantura is de plek om enorme massatoerisme te vermijden en een vakantie door te brengen die je de ultieme ontspanning biedt. In het dorp zijn er verschillende  winkels, banken, klinieken en souvenirwinkels, waardoor je van alle gemakken bent voorzien. De natuur en het centrum zijn ongelooflijk mooi. Geniet een aantal dagen van het prachtige dorpje Premantura met een vakantiehuis in Istrië.