Vakantiehuis in Rovinj

Ervaar Rovinj met een vakantiehuis met zwembad in het oude stadscentrum, gelegen op een schiereiland. De stad is in de middeleeuwen tot aan de rand van de zee gebouwd. Dit biedt de stad een enorme hoeveelheid aan knusse steegjes en het een mooi plaatje om in de zee te zien liggen. Ontdek het met je eigen vakantiehuis in Rovinj aan de kust of in het centrum. Langs de haven vind je tal van restaurants en georganiseerde boottochten. Rovinj is zowel pittoresk als levendig en de sfeer is ontspannen en plezierig. Ideaal voor je vakantie naar Kroatië in een uniek vakantiehuis in Istrië.

vakantiehuis in Rovinj

Populaire vakantiehuizen - Rovinj

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Rovinj

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Rovinj

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Rovinj

Loading...

Super mooie strandvakantie in Rovinj

Stranden rond Rovinj bestaan voornamelijk uit kiezels of grind. In het centrum zijn op verschillende plaatsen kleine trappen naar de zee geplaatst, zodat je een verfrissende duik kunt nemen. Op de rotsen rond de trap ligt de lokale bevolking genieten van het zonnetje. In het centrum vind je ook de strandbar Mulini Beach bar, waar je geniet van zachte kussens onder het genot van een ijskoud drankje en een prachtig uitzicht op de archipel.

In Lone Bay vind je het meest bezochte strand in Rovinj. Het strand is kindvriendelijk en je kunt verfrissingen kopen. Alleenstaande baai bevindt zich ongeveer 15 minuten lopen van het centrum. De beste stranden zijn te vinden op St. Catherine Island. Aan de oostkant van het eiland, zijn er verschillende prachtige zandstranden in rotsachtige baaien.

Te voet bereik je ook de stranden van Stari Grad en Monte vlakbij je vakantiehuis in Rovinj. Hier kan je in het water springen. Je kunt niet met de auto naar deze stranden rijden, omdat het centrum van Rovinj autovrij is. 

Tip: neem snorkel- en zwemflippers mee.

Romantisch met zijn twee naar de Rovinj

Op de beeldschone westelijke kust van Istrië, ligt net onder het Limski kanaal de meest romantische plaats aan de Middellandse Zee! De stad Rovinj is de juiste bestemming voor stelletjes om er een heerlijk tussenuit te knijpen. In het Middellandse Zeegebied vind je alleen hier nog  de romantiek waarmee het romantische leven begon. Op het eiland is er beperkte ruimte en dit leidde tot dicht op elkaar gebouwde huizen, smalle straatjes en kleine pleintjes die nog vandaag de dag een onaangetaste moderne verstedelijking laten zien. In Rovinj vind je romantische knusse vakantiehuisjes voor jou en je partner.

Op ontdekking met je vakantiehuis in Rovinj

De oude binnenstad van Rovinj is een attractie op zich! Begin je reis door de stad naar de kerk en verplaats je door de geplaveide straatjes naar het plein en de jachthaven. Onderweg verken je alle leuke lokale ambachtelijke winkels en galerijen. Wanneer je door deze charmante straatjes wandelt, word je meegenomen naar het verre verleden. Vanaf de zeezijde is de stad beschermd door een hoge rotsachtige kust en vanaf het vasteland door hoge stadsmuren. Dit alles biedt een schitterende panorama.

Bezienswaardigheden

Maak een uitstapje naar het Rovinj Aquarium vanaf je vakantiewoning in Rovinj. Het is een van de oudste aquaria ter wereld en dateert uit 1891. Een korte boottocht met de taxi brengt je naar de archipel Andrew en St. Catherine, waar er meer dan 450 plantensoorten zijn. Als je in vogels geinteresseerd bent, zou je Palud moeten bezoeken; een ornithological reservaat die talloze vogelsoorten herbergt. Bezoek ook de kerk Sv. Eufemija; ook wel Fuma genoemd. Dit is het grootste en belangrijkste monument van de stad. De kerk in barok-Venetiaanse stijl is gewijd aan de heilige martelares.

Grootste traditionele feestdag

De feestdag Sv. Fuma dat rond medio september gehouden wordt, is één van de populairste en grootste traditionele feestdagen in Istrië. Rovinj wordt dan overrompeld door een groot aantal bezoekers uit heel Istrie, Kvarner en omstreken. Wanneer je rond die tijd in een vakantiehuis in Rovinj verblijft, mag je zeker niet de kans missen om dit traditionele feest te ervaren.

Je buik vullen met de Kroatische keuken

De Kroatische keuken focust op verse producten die een minimale voorbereiding vereisen. Verse groenten, vis en schaaldieren staan ​​op het menu. Truffels, gnocchi en asperges zijn andere specialiteiten van het gebied. In de Rovinj zijn er vele goede restaurants. Echter kan je ook een bezoek brengen aan een lokale Konoba vanaf je vakantiehuis in Rovinj. Hier koop je het meest heerlijke vlees, geroosterd boven een open vuur! Wijn wordt geproduceerd in veel van de boerderijen in de omgeving. Probeer ook het lokale bier - het is helemaal niet slecht.