Vakantiehuis in vestingstad Motovun

Het middeleeuwse stadje Motovun ligt op de top van een heuvel met uitzicht op de vallei van de rivier de Mirna, een wijngaard, met een bos rijk aan witte truffels. Het is bekend om zijn prachtige muren, filmfestival (die elk jaar in de open lucht wordt gehouden), maar ook in het rijke gastronomische aanbod. Deze stad is een voorbeeld van de Venetiaanse architectuurstijl, die wordt gekenmerkt door het renaissancefort en het paleis. De pittoreske herbergen serveren zelfgemaakte truffels, wijn en cognac en het uitzicht over de zachte vallei onder de stad. Wandelen door de steile straatjes en pleinen vanaf je vakantiehuis in Motovun en ervaar de sfeer van het leven tijdens de Middeleeuwen. Op veel gebouwen en paleizen in Motovun staan steenwapenschilden. Deze markeren het bezit van sommige nobele families. Al jaren is de stad Motovun een onmisbare bestemming voor veel toeristen die Istrië bezoeken .

Vakantiehuis in Motovun

Populaire vakantiehuizen - Motovun

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Motovun

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Motovun

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Motovun

Loading...

De historie van de oude vestingstad

Al vele honderden jaren is Motovun de grootste Istrische vestingstad. Het biedt je tijdens je vakantie waarschijnlijk het mooiste uitzicht over de hele regio. In tegenstelling tot veel andere plaatsen waar je vakantiehuizen in Istrië kunt huren, is de middeleeuwse stad een monument op zich. De stad was ooit de thuisbasis van meer dan 5000 mensen. Tegenwoordig zijn er nog ongeveer 600 over en het stadscentrum is opmerkelijk goed bewaard gebleven en wordt omringd door een oude, beloopbare stadsmuur.

Bezienswaardigheden

Motovun bestaat uit drie delen. De top is het oudste deel, daaronder is de 'Lower Town' en helemaal onderaan de helling is het het nieuwe gedeelte 'Gradiciol'. Motovun-verdedigingswerken vormden twee muren. De binnenste ring rond het oudste deel van de stad dateert uit de 13e en 14e eeuw. Rond de Lower Town was een tweede ring van de stadsmuren met stadspoorten uit de 15e eeuw. Tussen deze twee deuren bevindt zich het buitenste stadsplein. Op het plein, naast de binnendeuren, en de 17e-eeuwse stadshut, heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Op het plein Andrea Antia staat de barokke kerk van St. Stephanus, gebouwd in 1614. Langs de kerk staat een 13e-eeuwse klokkentoren. Tegenover de kerk staat het communale paleis, gebouwd in de 12e eeuw, en is in de 16e en 17e eeuw uitgebreid en gerenoveerd. Onder het plein bevindt zich een grote tank die Motovun water levert. Loop tot slot 1000 stappen omhoog naar de top van Motovun.

Leukste bezienswaardigheden in Motovun

  • Stadswallen

  • Stadspoort

  • St. Stephanuskerk uit de 16e eeuw

Jouw vakantiehuis in Motovun

De charmante plek zal je niet alleen betoveren als je door de kronkelende straatjes slentert, maar vooral wanneer je geniet van het unieke uitzicht op de oneindige velden en de groene heuvels. Motovun is echt een avonturenstad en nodigt je uit om een vakantiehuisje in Istrië te huren, waar je een ontspannende vakantie kunt hebben waar je jouw batterijen volledig kunt opladen.