Vakantiehuis in Buzet

Buzet is een klein stadje in Istrië, vlakbij de Sloveense grens. Je vakantie in een van de vakantiehuizen in Istrië kan worden gecombineerd met een dagtocht naar het naburige Slovenië. Het charmante stadje ligt boven een vruchtbare vallei op een kleine heuvel en bied je dus een fantastisch uitzicht over het platteland van Istrië vanaf je vakantiehuis in Buzet. 

Buzet ligt in het hart van het noordelijke deel van Istrië . Gelegen aan de voet van de bergketen Ćićarija en in de buurt van de rivier Mirna. Buzet bevindt zich op 150 m hoge heuvel boven een vruchtbare vallei van de rivier Mirna, terwijl het nieuwere deel van de stad zich ontwikkelt bij de voet van de heuvel. De oude stad is bekend als de Stad van truffels, omdat het is gelegen in een zone waarin men de meest waardevolle ondergrondse paddenstoel laat groeien.

Vakantiehuis in Buzet in Istrië

Populaire vakantiehuizen - Buzet

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Buzet

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Buzet

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Buzet

Loading...

Op zoek naar adrenaline of een lekkere maaltijd?

Het gebied is ideaal voor liefhebbers van jagen in talloze bossen en eten van mediterrane gerechten. Het is onder andere geschikt voor fietsen, wandelen en recreatief rijden. Op de rivier de Thames kunnen genieten van vissen en kanoën, en mensen op zoek naar adrenaline kunnen paragliden, deltavliegen, bergbeklimmen of speleologie in nabijgelegen grotten. Degenen die iets compleet anders willen proberen kunnen asperges plukken of zoeken naar truffels.

Wat te doen vanuit je vakantiehuis in Buzet

Buzet en zijn omgeving het hele jaar door herbergt tal van evenementen die zowel de oude als de jonge trekken. Sommigen van hen zijn: Carnaval in Zarmoniku in Roc - internationale bijeenkomst van muzikanten op een kleine diatonische accordeon, Festival van de lach, Subotina - Truffel dagen met een programma van culturele en toeristische revitalisering van de oude stad, is ontworpen op een manier die de gehele levensduur van de oude Buzet presenteert aan het begin van 19e eeuw (kostuums, eten, drinken, producten, muziek, gewoonten ...). Festival van de cognac in Hum, Truffel Weekend - tentoonstelling en verkoop van truffels en andere lokale producten en vele anderen. Tijdens je vakantie in Istrië moet je zeker eens een festival bezoeken!

Dagje strand bij Umag

Vanuit je vakantiehuis in Buzet is het ongeveer 40 kilometer tot de stranden van Umag en de zee, waar je kunt genieten van schoon water, zwemmen, liggen in de zon of genieten van watersporten en boottochten.

Leukste bezienswaardigheden in Buzet

  • Provinciaal Museum van Buzeta - Geopend in 1961. Samen met de archeologische, cultuurhistorische en artistieke afdeling bewaart het rijke etnografische materialen. Een van de meest interessante exposities is Buzetska oorbellen.

  • Het stadsfort en de twee stadspoorten - De Venetiaans-Turkse oorlogen versterken en bouwen de stadsmuren en de Grote Poort (1547) en het Kleine Poortje (1592).

  • Parochiekerk van Maria-Tenhemelopneming - Het is gebouwd op de plaats van de middeleeuwse gotische kerk en heeft een rijke schatkamer van kostbare liturgie en waardevol orgel Gaetan Callid uit 1787.

  • De barokke fontein - Gerestaureerd in 1789. Dit is een van de mooiste bewaarde stadsfonteinen in Istrië.

  • Roque en humusachtige fresco's - rotsen in de kerk van St. Roko - een geschilderde apsis met twee lagen fresco's: de oudere laag dateert uit de 14e eeuw en de jongere uit de tweede helft van de 15e eeuw, en de humus in de kerk van St. Jerome on Hum Cave - uit de tweede helft van XII. Ze vertegenwoordigen een zeer zeldzaam voorbeeld van Byzantijnse schilderkunst in dit gebied.