Vakantiehuis in Ližnjan

In het uiterste puntje van het zuidoosten van Istrië, in het mediterraanse natuurgebied ligt het vissers-en agrarisch dorp Ližnjan dat vanaf de heuvel een prachtig panorama biedt op de baai van Kvarner en de eilanden Cres en Losinj. Ližnjan is een stad op 12 km van Pula. Dit is een pittoresk vissersdorpje, waar veel vakantiegangers de drukte en de drukte willen vermijden. Er zijn verschillende prachtige stranden in de buurt. Als je op zoek bent naar rust en stilte is een vakantiehuis in Liznjan perfect. Liznjan werd al in 990 beschreven door een Griekse historicus. Hij prees onder andere goede wijnen afkomstig uit deze regio aan. Zelfs vandaag zijn er in de stad veel plaatsen waar je de uitstekende wijn kunt proeven en deze tegen betaalbare prijzen kunt proberen.

Vakantiehuis in Ližnjan

Populaire vakantiehuizen - Liznjan

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Liznjan

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Liznjan

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Liznjan

Loading...

Bezienswaardigheden in Ližnjan

Er zijn tal van bezienswaardigheden in deze prachtige stad die je kunt ontdekken met een vakantiehuis in Ližnjan. 

  • De kerk van de Heilige Maagd Maria van Kuj - uit de 17e eeuw - gebouwd op de plaats van een Romeinse villa - die overblijfselen van de mozaïeken van de villa zijn nog steeds zichtbaar

  • De kerk van San Martino - uit 1879 - gebouwd op de overblijfselen van een vorige kerk

  • De Šandalja-grot met sporen van de vroege paleolithische mannen

  • Nesactium (Vizace) - oude stad fortifica en politieke en religieuze centrum van de Istri

Stranden bezoeken vanuit je vakantiehuis in Ližnjan

Door een herder blauwe en schone zee met een grillige kustlijn waarin rotsen en grind onder gedompeld zijn, zal je de onbetwiste schoonheid van een kust kunnen verkennen. Je hebt hiervoor de perfecte gelegenheid wanneer je verblijft in een vakantievilla in Istrië aan de kust in Kroatië. Door het pittoreske haventje heeft de stad veel voordelen van de zee. Probeer bijvoorbeeld eens de overheerlijke zeevruchten en neem een slokje van de Istrische Malvazija en Teran, zodat je een stukje van het plaatselijke leven kunt ervaren.

Stranden op Ližnjan

Ližnjan is altijd zonnig en je kan hier genieten van de frisse lucht en een prachtig uitzicht. Er ligt een kust met een lengte van 28 km voor je klaar. Het is niet moeilijk om hier een mooi strand te vinden waar je alleen het geluid van de golven en tjilpende krekels hoort. Precies hier vind je de mooie Robinson-Stranden, die door de vrij gelaten natuur mooie uitzichten biedt op de Ucka , op het Velebitmassiv, Rabac, de Kvarner baai en het Gorski kotar.

Stranden op het eiland Levan

Een bezoek waard is het eiland Levan, gelegen tegenover de kust van Ližnjan - je zult hier een prachtig zandstrand vinden.

Kust van Marlera

Wij raden je aan om een vakantiehuis aan zee te huren in dit schitterende gebied. In de onderwaterwereld langs de kust van Marlera en deels in de baai Kuja, heb je de mogelijkheid één van de laatste bloeiende weiden Voge ontdekken.

Romeinse invloeden

De gemeente Ližnjan bestaat uit de nabijgelegen dorpen Valtura, Muntic, Jadreski en Sišan. De tastbare geschiedenis van dit gebied wordt beschreven in de overblijfselen van de Romeinse nederzetting Vizaèe (Nesactium) nabij Valtura. Ook in de Kerk Majke Božje od Kuj, komt de geschiedenis van het gebied aan het licht met het nalatenschap van bewaarde vroeg-christelijke mozaïeken die daar zijn achtergelaten. De stad heeft vele overblijfselen van de villa uit de Romeinse tijd en fragmenten van amforen, van schepen die waren gezonken voor de kust. In de omgeving kun je de oude vuurtorens, oude kerken en schilderachtige haven bewonderen. In aanvulling op het toerisme is de belangrijkste bronnen van inkomsten van de inwoners de visserij. We raden het sterk aan om heerlijke gerechten met verse vis en zeevruchten te proberen.

Het lokale museum - Romeinse vondsten

In de omgeving van Ližnjan werden vele archeologische vondsten gedaan, die momenteel worden tentoongesteld in een zeer interessant lokaal museum. Het is de moeite waard om dit museum te bezoeken, bijvoorbeeld om even te pauzeren en te profiteren van de charmes en kansen die de nabijgelegen stranden bieden.

Jouw vakantiehuis in Ližnjan

Breng je volgende vakantie met het gezin in Ližnjan door en verblijf in een van onze prachtige lokale vakantiehuizen in Istrië. Je geniet gegarandeerd van je vakantie. Families zijn dol op het mooie heldere water en de vele watersportmogelijkheden in Ližnjan, Kroatië. Een gezinsvakantie of een romantisch uitje is beter met alle vrijheid die je hebt in ons goed uitgeruste vakantiehuis in Ližnjan. Ližnjan is een comfortabele en ontspannende bestemming voor uw vakantie met het hele gezin.