Vakantiehuis in Tholen

Tholen is zowel een stad, een gemeente als een eiland, gelegen in het oosten van de provincie Zeeland. De naam komt voort uit het feit dat er vroeger tol geheven werd. Die werd op de plek gebouwd waar nu Schakerloo ligt. Dit gebeurde allemaal rond 1290, toen er ook langzaamaan een nederzetting ontstond. Helaas is een deel van deze nederzetting in vlammen opgegaan, waarna het een eeuw of twee later ook nog overstroomde. De historische stadskern is deels nog in takt en is nu een beschermd stadsgezicht. De Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk is een belangrijk onderdeel van dit stadsgezicht. Deze kerk komt uit de 15e eeuw en is nog steeds in haar originele staat te bewonderen. Het stadhuis van Tholen is ook een goed bewaard gebleven gebouw. Dit gebouw komt ook uit de 15e eeuw en is ontworpen door de architectenfamilie Keldermans. Zo zijn er nog veel meer monumenten die u met een vakantiehuis in Tholen kunt bewonderen.

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Tholen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Tholen

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Tholen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Tholen

Loading...

Een enorm mooi polderlandschap

De omgeving van Tholen is ook zeker de moeite waard om in rond te lopen. Het landschap is een polderlandschap met veel dijken. Het stadscentrum is uiteraard ook de moeite waard om helemaal doorheen te lopen en dan af te sluiten met heerlijk eten in een van de vele restaurants. Ook voor de mensen die graag op het strand zijn is Tholen een prima keuze. Op het eerste gezicht is dit misschien niet zo duidelijk, maar met het Strand Sint-Annaland kunt u ook van de zomer genieten. Dit is een klein, maar leuk strand voor de hele familie. Er zit ook een klein restaurant waar fish en chips wordt geserveerd. Het strand zelf is meestal niet zo druk wat het heerlijk maakt om even een dag aan het strand tot rust te komen. In de buurt van een vakantiehuis in Tholen liggen ook veel plekken waar u langs het water kunt lopen of bijvoorbeeld kunt picknicken. Iets verder op het eiland vindt u meerdere wandelpolders, een van de meer unieke wandelplekken die waar u van kunt genieten wanneer u in een vakantiehuis in Nederland verblijft. Natuurgebied Scherpenissepolder is een stukje land waar Staatsbosbeheer heel hard gewerkt heeft om te zorgen dat vogels hier kunnen overwinteren. Verschillende trekvogels rusten hier uit en andere kust- en weidevogels maken hier hun nesten. In dit gebied zijn drie uitzichtpunten te vinden waar u heel veel van de omgeving kunt zien.

Heerlijke vis met een vakantiehuis in Tholen

Zeeland staat bekend om haar vis- en zeevruchtgerechten. Ook de vele terrasjes zijn open voor u om plaats aan te nemen en te genieten van heerlijk eten en een mooie zonsondergang. Ook zijn er veel restaurants en eetcafés waar u bekende gerechten als hamburgers kunt eten. De Zeeuwen zijn ontzettend gastvrij en de bediening krijgt dan ook vaak complimenten. Een vakantiehuis in Zeeland is een prima keuze wanneer u lekker uit eten wilt, of dat nou een snelle hap is of een aantal gangen diner. De maaltijden worden voor u opgemaakt en zullen zeker in de smaak vallen.