search

Vakantie in een vakantiehuis in Kvie Sø

Het relatief onbekende Kvie Sø bevindt zich in een prachtig natuurgebied met bos- en heidevlaktes. Kvie Sø ligt tussen Varde en Grinstred en de omgeving is een waar paradijs voor vissers met veel goede vismogelijkheden.

Hier kunt u spannende outdoor ervaringen opdoen. De plek is ideaal geschikt voor gezinnen met kinderen. Laat uw kleintjes met een gerust hart in het schone, ondiepe meer met zandstrand spelen en zwemmen. In het gezellige restaurant direct aan het meer, kunt u lokale streekgerechten uitproberen. Of wat let u om in de supermarkt lokale producten te kopen en het zelf te bereiden in uw warme vakantiehuis in Kvie Sø? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Huur eens een kajak en ga genieten van de zonsondergang vanaf het meer. Er zijn goede wandelpaden in het gebied en het is raadzaam uw eigen fiets mee te nemen. De stad Ansager met zijn vele bezienswaardigheden en activiteiten ligt namelijk niet ver verwijderd, en is erg leuk te bezoeken met het hele gezin vanuit uw vakantiewoning in Kvie Sø. Door de centrale ligging in het hart van Jutland is Kvie Sø het perfecte uitgangspunt voor uitstapjes naar bijvoorbeeld Legoland (25 minuten rijden) en Givskud Zoo (45 minuten rijden).

Givskud Zoo is een safari park en biedt u de mogelijkheid om de dieren te leren kennen welke op 5 continenten van de wereld leven. Veel van deze dieren zijn bekend uit speelfilms maar nu in deze dierentuin kun je ze echt zien. Beleef hun omvang, hun adem en hun kracht in het echt, iets wat je op TV natuurlijk niet op dergelijke manier kan ervaren. Givskud Zoo begon in 1969 als leeuwenpark en er waren in de eerste periode dan ook alleen maar leeuwen. Geleidelijk is de kudde uitgebreid met vele diersoorten. Vandaag de dag leven er meer dan 120 verschillende soorten dieren in het park.

Breng ook eens een bezoekje aan het visserij en zeevaartmuseum in Esbjerg, tijdens uw verblijf in een vakantieappartement in Denemarken. De expositieruimte in dit museum is maar liefst 14.000 m2. Het is onderverdeeld in een visserijtentoonstelling, een zeevaart tentoonstelling, een openlucht museum, een zoutwateraquarium en steeds wisselende andere tentoonstellingen.

Stranden

  • Henne Strand: Breed, wit zandstrand met een groot duingebied. Auto’s zijn niet toegestaan.
  • Vejers strand: Het zuidelijke deel van Vejers Strand is voor gasten bestemd die met de auto tot op het strand willen rijden. Het noordelijke deel van het strand is voor gasten die zonder motorvoertuig het strand bezoeken. Het totale strand heeft wit zand en duinen. Sinds 2001 is een reddingsbrigade actief op het strand.
  • Grærup strand: Zeer rustig gebied met mooi wit zandstrand. Auto’s zijn niet toegestaan. Grærup strand ligt tussen Vejers en Sørsmose. Kijk nu voor uw ideale vakantiehuis aan de kust in Kvie Sø.

Houdt u van rust maar zoekt u toch de mogelijkheid om veel dingen te ondernemen tijdens uw vakantie? Wat let u? Boek nu uw ideale vakantiehuis in Kvie Sø!