search

Vakantiehuis op Corsica

Corsica is een klein juweeltje in de Middellandse Zee. Het heeft veel te bieden, zoals prachtige witte zandstranden, heerlijke baaien en schilderachtige straten die vaak omringd zijn door citrus- en olijfbomen. De berg Monte Cito gaat tot wel 2710 meter hoogte. De bergen zijn begroeid met , pijnbomen, kurkeiken en kastanjebomen, hiervoor wordt ook wel de naam “Maquis” gebruikt. Trakteer jezelf op verse vis, luister naar  traditionele muziek of geniet gewoon van de rust van een vakantiehuis op Corsica. Met zijn unieke fascinerende berglandschappen , prachtige zandstranden en vissersdorpjes is Corsica uniek in heel Frankrijk. 

Het strand van Corsica


De fascinerende, onafhankelijke cultuur

Een fascinerende mix van Franse en Italiaanse invloeden maakt Corsica tot een populaire vakantiebestemming. Niet alleen voor internationale vakantiegasten, maar ook voor Franse binnenlandse toeristen. Tegenwoordig is het eiland grotendeels onafhankelijk. Het heeft daarom een fascinerende cultuur. Net als de geschiedenis van het eiland is de identiteit van Corsica complex en veelzijdig. Dit komt op veel manieren tot uiting. Muziek, taal, keuken en architectuur getuigen allemaal van de rijke cultuur van het eiland. De officiële taal is Frans, maar veel inwoners spreken ook Italiaans en Corsicaans. Als gast in een Frans vakantiehuis op Corsica heb je de mogelijkheid om een paar dagen door te brengen als een local tijdens je vakantie in Frankrijk.

Bezoek een baai in Corsica

 

De perfecte strandvakantie

In je vakantiehuis op Corsica bevind je je in een strandparadijs dat op geen enkele manier onderdoen voor de Bahama's, de Filippijnen of de Malediven. Zo is het strand van Rondinara heerlijk tropisch, het strand van Tonnara ideaal voor kitesurfers en het strand van Palombaggia het meest fotogeniek.

Het strand van Calvi is bijna 5 kilometer lang. Je vindt er wit zand en de zee is ondiep.Door het gebrek aan rotsen is dit strand perfect om bij te zwemmen. Het imposante fort staat op de achtergrond.

Naast de vele idyllische stranden die zich op het eiland bevinden, bevindt het strand van Palombaggia zich in het zuiden van het eiland. Hier geniet je van extra fijn zand en kristalhelder water. Het strand is ook onderhevig aan een speciaal natuurfenomeen. Zo wordt de natuurlijke schoonheid en pijnbomen rond dit mediterrane strand te behouden. Het strand is gemakkelijk bereikbaar met de auto en we raden aan te stoppen bij Tamaricciu, waar je een prachtig uitzicht heeft.

Porto Ota op Corsica


Bekende steden op Corsica die een bezoek waard zijn

De kleine steden zijn verpakt langs de rand van het eiland en zijn gemakkelijk te bezoeken vanaf je vakantiehuis op Corsica. Middeleeuwse huizen hebben hun historische karakter zorgvuldig bewaard. De belangrijkste steden zijn Calvi, Corte en Ajaccio. Ajaccio is de hoofdstad en ligt aan de westkust van Corsica. Napoleon Bonaparte werd hier geboren en je kunt zijn geboorteplaats en gedenkteken bezoeken. Een ander uniek stad is Bastia, de grootste stad aan de oostkust. Je herkent deze stad aan de drukte en moderniteit.

 

Geniet van de historie van Corsica

Kerken en verdedigingswerken bepalen het historische beeld van Corsica. Deze zijn gebouwd onder Napoleon tijdens de opstand tegen Genua.Er loopt een fraaie wandelroute GR 20 via de kloof “Restonica” naar Corte. In het mooie Ajjacio vind je leuke groente en fruitmarkten waar je heerlijk over heen kunt slenteren en inkopen kunt doen voor de maaltijd die je ´s avonds in jouw vakantiehuis op Corsica gaat bereiden.

Je zal er zeker van genieten om in en rondom jouw vakantiehuis te verblijven en te zonnen in de tuin of door een frisse duik te nemen in het zwembad. Als je Corsica beter wilt leren kennen dan kan je één van de vele kerken bezichtigen of de kathedraal, de keizerlijke kapel of het kleine museum Bandera bezoeken.

 

Waarom een vakantiehuis op Corsica?

Corsica lijkt een ongetemd natuurlijk paradijs, gecreëerd door allerlei elementen. Als een berg rijst het groene eiland op met zijn soms massieve stenen kusten die steil in de zee overlopen. Zelfs bij nadere inspectie wordt het beeld van het ongetemde landschap bevestigd, dat op miraculeuze wijze zijn geheimen onthult. Actieve vakantiegangers vinden de hemel hier op aarde bij het huren van een huisje op Corsica, en niet alleen in de zomer.

Vakantiehuis op Corsica