search

Vakantiehuis in Vendée

Vendée is een van de meest populaire bestemmingen in Frankrijk. Zonnebloemvelden bepalen een belangrijk deel van het kleurenpalet in Vendée. Dit gebied heeft bijna 160 kilometer zandstrand langs de Atlantische kust. Het weer is er ongeveer het hele jaar mild en in de omgeving zijn allerlei soorten watersport mogelijk, hetgeen vele toeristen trekt. Er zijn charmante vissersdorpen met historische steden en een veelvoud aan activiteiten en restaurants met regionale specialiteiten. 

Vendee, Pays de la Loire, Frankrijk

 

Waarom een vakantiehuis in Vendée huren?

  1. Ideale strandvakantie In Frankrijk
  2. Vakantiehuizen in historische steden
  3. Overnacht bij charmante vissersdorpjes
vakantiehuis in Vendée

 

Te doen in de omgeving

Vendée heeft leuke bezienswaardigheden bij je vakantiewoning in Pays de la Loire, zoals bijvoorbeeld het kweldergebied Marais Poitevin, bekend vanwege de rijke fauna. Of maak een uitstapje naar het historische pretpark Puy du Fou. Je kan ook een boottochtje maken naar een van de nabijgelegen eilandjes.

 

Van strandvakantie tot kunstliefhebber

Vakantie in een vakantiehuis in de Vendée doet in eerste instantie aan een strandvakantie denken, maar er is meer te doen in deze regio. Zo kan je bijvoorbeeld het stadje Les-Sable-d’Olonne bezoeken. Voor liefhebbers van kunst is hier het museum ‘Musée de L’Abbaye Sainte-Croix te bezichtigen met onder meer veel werken van de kunstenaars Gaston Chaisssc en Victor Brunner. De non-stop zeilbotenrace rond de wereld, de Vendée Globe, start om de vier jaar in Les-Sables-d’Olonne. Zo zijn er meer stadjes en dorpjes in de regio de moeite waard om te bekijken.