search

Vakantiehuis in Rovinj

Ervaar Rovinj met een vakantiehuis met zwembad in het oude stadscentrum, gelegen op een schiereiland. Doordat de bebouwing al in de middeleeuwen tot aan de rand van de zee aan is gebouwd, biedt de stad een enorme hoeveelheid aan knusse steegjes, en is het een waar plaatje om in de zee te zien liggen. Ontdek het met je eigen vakantiehuis in Rovinj aan de kust of in het centrum. Langs de haven vind je tal van restaurants en boottochten. Rovinj is zowel pittoresk als levendig en de sfeer is ontspannen en plezierig. Ideaal voor je vakantie naar Kroatië in een uniek vakantiehuis in Istrië.

vakantiehuis in Rovinj

 

Supermooie strandvakantie in Rovinj

Stranden rond Rovinj bestaan voornamelijk uit kiezels of grind. In het centrum zijn op verschillende plaatsen kleine trappen naar de zee geplaatst, zodat je een verfrissende duik kunt nemen. Op de rotsen rond de trap ligt de lokale bevolking genieten van het zonnetje. In het centrum vind je ook de strandbar Mulini Beach bar, waar je geniet van zachte kussens onder het genot van een ijskoud drankje en een prachtig uitzicht op de archipel.

In Lone Bay vind je het meest bezochte strand in Rovinj. Het strand is kindvriendelijk en je kunt verfrissingen kopen. Alleenstaande baai bevindt zich ongeveer 15 minuten lopen van het centrum.

Te voet bereik je ook de stranden van Stari Grad en Monte, waar je in het water kan springen van de rotsen te bereiken. Je kunt niet met de auto naar deze stranden rijden, aangezien het centrum van Rovinj autovrij is. De beste stranden zijn te vinden op St. Catherine Island. Aan de oostkant van het eiland, zijn er verschillende prachtige zandstranden in rotsachtige baaien.

Tip: neem snorkel- en zwemflippers mee. 

 

Romantisch met zijn twee naar de Rovinj

Op de beeldschone westelijke kust van Istrië, ligt net onder het Limski kanaal de meest romantische plaats aan de Middellandse Zee! De stad Rovinj is de juiste bestemming voor stelletjes om er een heerlijk tussenuit te knijpen. In het Middellandse Zeegebied kunt u alleen nog hier een stad vinden waar het romantische leven begon op een eiland waar de beperkte ruimte leidde tot dicht op elkaar gebouwde huizen, smalle straatjes en kleine pleintjes die nog vandaag de dag een onaangetaste moderne verstedelijking toont. In Rovinj vind je romantische knusse vakantiehuisjes voor jou en je partner.

Uitzicht van Rovinj in Istrië en de zee

 

Ontdek Rovinj vanuit je vakantiehuis - bezienswaardigheden

De oude binnenstad van Rovinj is een attractie op zich! Begin je reis door de stad naar de kerk en verplaats je door de geplaveide straatjes naar het plein en de jachthaven. Onderweg kun je alle leuke lokale ambachtelijke winkels en galerijen verkennen. Je kunt ook een uitstapje maken naar het Rovinj Aquarium, dat dateert uit 1891, en is een van de oudste aquaria ter wereld. Een korte boottocht met de taxi brengt je naar de archipel. Andrew en St. Catherine, waar er meer dan 450 plantensoorten zijn. Als je in vogels geinteresseerd bent, zou je Palud moeten bezoeken; een ornithological reservaat die talloze vogelsoorten herbergt. 

Wanneer je door deze charmante straatjes wandelt word je meegenomen naar het verre verleden, waarbij je camera je goed van te pas zult komen. Vanaf de zeezijde is de stad beschermd door een hoge rotsachtige kust en vanaf het vasteland door hoge stadsmuren. Dit alles biedt een schitterende panorama. Alle mooie straatjes zullen je richting de top van de heuvel brengen, tot aan de kerk Sv. Eufemija (ook wel Fuma genoemd). Dit is het grootste en belangrijkste monument van de stad. De kerk in barok-Venetiaanse stijl is gewijd aan de heilige martelares wier sarcofaag, ongeveer 800 jaar geleden.

De feestdag Sv. Fuma dat rond medio september gehouden wordt, is één van de populairste en grootste traditionele feestdagen in Istrië. Rovinj wordt dan overrompeld door een groot aantal bezoekers uit heel Istrie, Kvarner en omstreken. Wanneer je rond die tijd in een vakantiehuis in Rovinj verblijft, mag je zeker niet de kans missen om dit traditionele feest te ervaren.

 

Je buik vullen met de Kroatische keuken

De Kroatische keuken is gebaseerd op verse producten die een minimale voorbereiding vereisen. Vlees geroosterd boven open vuur, verse groenten en veel vis en schaaldieren staan ​​op het menu. Truffels, gnocchi en asperges zijn andere specialiteiten van het gebied. In de Rovinj zijn er vele goede restaurants, maar je moet ook een beetje opraken in het achterland en een bezoek aan een lokale Konoba. Hier krijg je de meest heerlijke vlees, geroosterd boven een open vuur! Wijn wordt geproduceerd in veel van de boerderijen in de omgeving, en je kunt altijd stoppen om even te proeven. Probeer ook het lokale bier - het is helemaal niet slecht.

 

Jouw vakantiehuis in Rovinj

Maar Rovinj heeft nog veel meer voor je in petto. Ga op ontdekkingsreis in Rovinj in één van onze vakantiewoningen of vakantie-appartementen in Kroatië. Ontdek deze bijzondere stad samen met de andere eilanden vanuit je vakantiehuis in Istrië!