search

Vakantiehuizen in Heel

Op vakantie in Limburg, wie wil dat nu niet. In deze omgeving is ontzettend veel te doen en te beleven. Wat denk je van een bezoek aan musea en kastelen? Vergeet natuurlijk de adembenemende natuur niet, die je op verschillende manieren kan gaan ontdekken. Boek snel je vakantiehuis in Heel en beleef het zelf. De Heel ligt precies in Limburg en dus vrij centraal gelegen. Het ligt dichtbij de stad Roermond en de Maasplassen. Vanuit je vakantiewoning in Limburg kan je deze prachtige regio gaan ontdekken!

 

Culturele activiteiten in Heel

Wil je tijdens je vakantie op zoek naar kunst en cultuur, dan ben je in Limburg op de juiste plek. Vanuit je vakantiewoning in Heel breng je zo een bezoek aan de volgende  kastelen en musea:

  • Jacob van Horne Museum: Dit museum in Weert neemt je mee naar de geschiedenis van Weert en toont de religieuze kunst.
  • Limburgs schutterij museum: Bekijk hier een grote collectie van voorwerpen uit de schutterswereld in Nederland en Belgisch Limburg
  • Kasteel Aerwinkel: Tussen de glooiende heuvels van Limburg vind je hier een prachtig stuk Engels landschap
  • Openluchtmuseum Eynderhoof (geopend van 1 april t/m 31 oktober): Ga terug naar het jaar 1900. Ervaar hoe de bevolking op dat moment leefden, werkten en woonden.
  • Kasteel Groot Buggenum: Geniet van de middeleeuwse sfeer en de verschillende kasteeltuin stijlen
  • Landgoed Nederhoven: Een omgracht terrein met het huis, de boerderij, het koetshuis en de schuur nemen je mee terug in de tijd

 

Ontdek de prachtige Limburgse natuur

De Limburgse maasplassen zijn ideaal geschikt om te bevaren met de boot, met het vlot of met de kano. Er is voor ieder wat wils, een rustige vaartocht over de Oolderplas of een stevige tocht over de Roer. Wil je meer actie op het water, kies dan voor waterskiën, wakeboarden of flyboarden. Met deze activiteiten genoeg mogelijkheden om je dag compleet te maken.

Ga je liever wandelen, dan kan je vanuit je vakantiehuis in Heel een erg bijzondere wandeltocht maken. Wandel eens een keer met een ezel. Hou je van meer snelheid, ontdek de prachtige Limburgse natuur dan per (elektrische) fiets. Er zijn genoeg verhuur mogelijkheden. Door middel van een knooppunten tocht of een thema route kan je op een avontuurlijke manier alles ontdekken. Wandel door verschillende natuurgebieden van Midden Limburg, zoals De Groote Peel of de De Meinweg.

 

Wat te doen in Heel en omgeving?

Het bekendste outletcenter van Nederland is te vinden in Roermond. Vanuit je vakantiehuis in Heel ligt het outletcenter Roermond op 15 minuten rijden. Leef je uit in alle diverse winkels. Ben je klaar in het outletcenter, breng dan nog een bezoek aan het centrum van Roermond. Sluit de dag af op een van de gezellige terrassen met een stuk Limburgse vlaai. Op een klein half uur rijden vind je de stad Weert. Met het gevarieerde winkelaanbod kan je hier uren shoppen. Weert heeft ook een prachtige historische binnenstad waar je je ogen uitkijkt.

 

Jouw vakantiehuis in Heel

Kortom genoeg reden om je vakantiewoning in Limburg heel snel te boeken. Limburg is een uitstekende vakantiebestemming om op vakantie te gaan met familie of vrienden. Of ga lekker op vakantie met je hond. In de natuur kom je volledig tot rust. Wanneer je actievere uitstapjes hebt gedaan kan je ´s avonds heerlijk tot rust komen in je vakantiewoning in Heel. Wil je liever ergens anders op vakantie in het gezellige Nederland, bekijk dan eens de rest van ons aanbod.