search

Vakantie in een vakantiehuis in Kalmar

Doe het rustig aan in Kalmar. De prachtige stad in het zuidoostelijke Zweden is ideaal voor een ontspannende vakantie voor het hele gezin. Geniet er samen van in Kalmar in fijne vakantiehuizen van NOVASOL. Veel prachtige belevenissen wachten in het Zweedse Kalmar, dat een fantastische reisbestemming voor het hele gezin is. Hier is prachtige natuur en veel attracties voor groot en klein.

Bij NOVASOL hebben we vele mooie vakantiehuizen en vakantiewoningen in en rond Kalmar, dat in het zuidoostelijke Zweden ligt. Of u nu op zoek bent naar verlaten boerderijen, luxe huizen of hutten, wij kunnen helpen met een passend dak boven het hoofd.

Kalmar aan de oostkust heeft veel te bieden. U zult geen spijt hebben van een verblijf in de pittoreske Middeleeuwse stad, die zelfs internationale prijzen heeft gewonnen voor het goed bewaarde stadsbeeld met mooie oude huizen uit de 17de eeuw. De stad, die in 1611 door de Denen werd veroverd, heeft een avontuurlijk, renaissance kasteel. Ook de domkerk op Stortoget is een bezoek waard.

Het is ook heel aantrekkelijk om vanuit de stad uitstapjes te maken in het heerlijke Smaland. In Vimmerby wordt de wereldberoemde kinderboekenschrijfster gehuldigd met het pretpark Astrid Lindgrens Wereld, waar de kinderen onder andere de personages Pippi en Michiel in levende lijve kunnen ontmoeten. Het is een must als je kinderen meeneemt. Andere mogelijkheden zijn om via de brug het vakantie-eiland Öland te bezoeken of langs ’Glasriket’ te gaan met de vele glasblazerijen en glaskunst tegen gunstige prijzen.