search

Vakantiehuis in Kalmar

De prachtige stad Kalmer in het zuidoostelijke Zweden is ideaal voor een ontspannende vakantie voor het hele gezin. Geniet er samen van in Kalmar in fijne vakantiehuizen van NOVASOL. Veel prachtige belevenissen wachten in het Zweedse Kalmar, dat een fantastische reisbestemming voor het hele gezin is. Hier is prachtige natuur en veel attracties voor groot en klein.

 

Bezienswaardigheden

Kalmar aan de oostkust heeft veel te bieden. Je zult geen spijt hebben van een verblijf in de pittoreske Middeleeuwse stad, die zelfs internationale prijzen heeft gewonnen voor het goed bewaarde stadsbeeld met mooie oude huizen uit de 17de eeuw. De stad, die in 1611 door de Denen werd veroverd, heeft een avontuurlijk, renaissance kasteel. Ook de domkerk op Stortoget is een bezoek waard.

Het is ook heel aantrekkelijk om vanuit de stad uitstapjes te maken in het heerlijke Smaland. In Vimmerby wordt de wereldberoemde kinderboekenschrijfster gehuldigd met het pretpark Astrid Lindgrens Wereld, waar de kinderen onder andere de personages Pippi en Michiel in levende lijve kunnen ontmoeten. Het is een must als je kinderen meeneemt. Andere mogelijkheden zijn om via de brug het vakantie-eiland Öland te bezoeken of langs ’Glasriket’ te gaan met de vele glasblazerijen en glaskunst tegen gunstige prijzen.

 

Vakantiehuis in Kalmar huren

Bij NOVASOL hebben we vele mooie vakantiehuizen in en rond Kalmar, dat in het zuidoostelijke Zweden ligt. Of je nu op zoek bent naar oude boerderijen, luxe huizen of chalets, wij kunnen helpen met een passende accommodatie. Een huisje huren in Smaland is een geweldige manier om van de zomer te genieten. Hier heb je de nabijheid van fijne stranden langs de kust van Kalmar, maar ook de nabijheid van meren om een verfrissende duik te nemen.