search

Op vakantie in een vakantiehuis in Vimmerby

Ontmoet Pippi en Michiel in het schone Vimmerby. De pittoreske geboortestad van Astrid Lindgren in het zuidelijke Zweden lokt met dorpsidylle en sfeer. Vier vakantie in Vimmerby in vakantiehuizen van NOVASOL. Astrid Lindgren heeft Vimmerby echt op de kaart gezet. Hier werd de moeder van Pippi Langkous en Michiel geboren – en als u de pittoreske, kleine stad bezoekt is het duidelijk, waar de wereldberoemde kinderboekenschrijfster haar inspiratie vandaan haalde.

Het hele gezin zal gek zijn op de idylle van het dorp Vimmerby in het zuidelijke Zweden. Bij NOVASOL helpen wij graag om onderdak te vinden tijdens de vakantie. Ongeacht uw voorkeur voor klassieke verlaten boerderijen, comfortabele luxe huizen of charmante hutten – wij hebben vakantiehuizen en vakantiewoningen, die bij u passen. Dat durven we wel te beloven.

Vimmerby huldigt haar beroemde stadsgenote met het pretpark Astrid Lindgrens Wereld, dat één van de meest populaire attracties van het land is geworden. Het is echter niet de enige attractie die te maken heeft met de intussen overleden schrijfster. U kunt bijvoorbeeld haar geboortehuis, de boerderij Näs zien, evenals Michiel Hazelhoeve en Bullerby. Laatstgenoemde stad heet eigenlijk Sevedstorp en is de plaats, waar de verfilming van ’De kinderen van Bolderburen’ toentertijd is opgenomen.

De charmante stad heeft echter ook meer te bieden. Door de hele gemeente liggen meren, verspreid als glinsterende spiegels in het landschap en waar men in kan zwemmen. Ook slingert de rivier Stångåen, die perfect is voor kanoën, door het landschap. Langs de vele fiets- en wandelroutes rondom de stad kan men rustige, idyllische plekjes helemaal voor u alleen vinden.