Vakantiehuis in Balk

De naam “Balk” komt voort uit het feit dat er ooit een hele simpele balkbrug over de Luts lag. Uiteraard is die brug vervangen en dus niet meer te bezichtigen. Balk is een echte pittoresk dorpje in het zuidwesten van Friesland. Dit dorp heeft een beschermd dorpsgezicht en is een van de weinige beschermde stads- en dorpsgezichten in Friesland. Er zijn meerdere rijksmonumenten te bewonderen, zoals het Raadhuis van Bal. Dit raadhuis werd oorspronkelijk in 1615 gebouwd maar het is meerdere keren gerestaureerd. De laatste keer was in 1974. Vrees echter niet, van buiten ziet het er nog steeds prima en degelijk uit, met wat vernieuwde ramen en stenen. Met een vakantiehuis in Balk kunt u ook prima cultuur opstrijken Als u naar Leeuwarden rijdt, kunt u bijvoorbeeld verschillende musea bezoeken. Het Fries museum waar u leest en leert over de geschiedenis van Friesland. Uiteraard is het ook mogelijk om daar te winkelen en alle winkels te vinden die u gewend bent.

vakantiehuis Balk

Populaire vakantiehuizen - Balk

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Balk

Loading...

De natuur rondom Balk

Een vakantiehuis in Friesland is bij uitstek geschikt voor watersport. Ook Balk is hier uitermate geschikt voor. Sterker nog, Balk is een centrum voor watersport. Zo zijn er aan de Luts zeilschool de Stipe en zeilschool de Ulepanne te vinden. Aan de rand van het Slotermeer light ook een grote jachthaven. In het Eernewoude Alde Feanen is het mogelijk een boot of sloep te huren om dat wateren te bevaren. U vaart dan door de tweeduizend hectare natuur en kunt u prachtige moeras bossen en kanalen bezichtigen. Ook is het mogelijk om op een klein bootje in de avond door de kanalen te varen wat zorgt voor een ongelooflijke tocht die u nooit meer zult vergeten. Een vakantiehuis in Nederland betekent ook goed kunnen fietsen. In Balk is daar ook niets minder van waar: Met vele wegen door verschillende landschappen. Want in Balk fietst u door diverse landschappen over goede paden naar de mooiste plekken om te picknicken. Voor de fietsers is er een traditioneel skûtsje dat dient als veerboot tussen Heeg en Balk.

Wandelen en Eten met een vakantiehuis in Balk

Met routes van 3 tot 200 kilometer is er genoeg te wandelen in Balk. Er zijn routes zoals het Groot Frieslandpad of het Elfstedepad. Zo loopt u langs verschillende restaurants want Balk biedt u ook genoeg om van te genieten als het om eten gaat. Zo kunt u even lekker langs de snackbar voor een snelle hap. Op de verschillende terrasjes kunt u op een warme zomerdag ook plaatsnemen en genieten van heerlijke maaltijden. Uiteraard vindt u hier ook verschillende pannenkoekenhuizen. Om ultiem te kunnen genieten is er ook een pannenkoek trein waar u wel eventjes naar het noorden voor moet rijden. In deze trein uit 1914 kunt u ook heerlijke pannenkoeken eten. Volgens bezoekers is zelfs de wc in de oude aardappel wagon de moeite waard te bezoeken.

Met een vakantiehuis in Balk is het mogelijk uw vakantiedromen in Nederland uit te laten komen. Voor natuurliefhebbers en watersporters die ook van rust houden is dit een hele leuke bestemming om eens te bezoeken - boek 'vakantiehuis Nederland' in Balk vandaag!