Vakantiehuis in Workum

Voor een vakantie in Friesland zit je in een vakantiehuis in Workum op een goede plek. Workum ligt in de gemeente Súdwest-Fryslân en telt een kleine 5.000 inwoners. De plaats heeft sinds het eind van de 14e eeuw stadsrechten en is dan ook één van de Friese elf steden. Workum is deels een beschermd stadsgezicht. Het telt diverse rijksmonumenten. Gezien de ligging is het vanuit Noord-Holland vrij snel via de Afsluitdijk te bereiken. Binnen de grenzen van de gemeente Súdwest-Fryslân vallen naast Workum ook de steden Sneek, IJlst, Stavoren,  Hindeloopen en Bolsward. Een vakantiehuis in Workum bied je dus de een perfecte mogelijkheid om meer dan de helft van de elf steden in deze provincie te ontdekken.

Vakantiehuis Workum

Populaire vakantiehuizen - Workum

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Workum

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Workum

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Workum

Loading...

Wat is er te doen in Workum

Als je in een vakantiehuis in Workum of omgeving zit, dan ga je deze stad zelf uiteraard ontdekken. Het is niet groot, dus je kan het lopend doen. Ook fietsen in Workum behoort tot de mogelijkheden. Of per boot! De stad Workum wordt door het water van de Diepe Dolte in tweeën gesplitst. De stad heeft een aantal interessante gebouwen, waaronder het voormalig stadhuis. In de waag is het museum Warkums Erfskip gevestigd en ook de Grote of Sint-Gertrudiskerk, met een losstaande toren, is het bezichtigen waard. Natuurlijk mag ook een bezoek aan het Jopie Huisman Museum niet ontbreken. Dit museum is gewijd aan het leven en het werk van de gelijknamige meesterschilder, die in 2000 overleed. Het museum kenmerkt zich door warmte en de menselijke maat. Je wordt er meegenomen in de passies van de schilder.

Ontdek de provincie vanuit je vakantiehuis in Workum

Je vindt in Friesland geen massatoerisme. In het hoogseizoen kan het er wel druk zijn, maar aangezien de provincie dunbevolkt is, kun je vanuit je vakantiehuis in Workum diverse steden en dorpen zonder drukte of filestress bereiken. De hoofdstad Leeuwarden is tijdens een vakantie in Friesland zeker een stad om te gaan bezoeken. Er is hier genoeg te doen, zeker ook op cultureel vlak. Leeuwarden is in 2018 niet zomaar verkozen tot Culturele hoofdstad van Europa! Het noordwestelijk gelegen Harlingen, de havenstad voor de boot naar Terschelling en Vlieland, is ook een leuk stadje om te bekijken. Liefhebbers van watersport trekken naar de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese meren. Geef je de voorkeur aan een bosrijke omgeving, dan ga je naar Gaasterland of naar het zuidoosten van de provincie, in Appelscha en omgeving vanuit je vakantiehuis in Workum.

Evenementen in Friesland

Zeker in de zomerperiode heb je volop mogelijkheden om een evenement te bezoeken als je een vakantiehuis in Workum of omgeving hebt geboekt. Diverse steden en dorpen en steden organiseren zomermarkten, braderieën en ander soortige evenementen met sport, muziek en cultuur. Evenementen met een nationaal of zelfs internationaal karakter in Friesland zijn onder andere het SKS Skûtsjesilen en de Sneekweek. De Sneekweek is een jaarlijks evenement met diverse zeilwedstrijden op het Sneekermeer. In Sneek zelf en in de omgeving vinden dan verschillende feestelijke activiteiten plaatse zoals een muziekfestival, een kermis en een vlootschouw.

Met heel veel geluk maak je, als je in de winter een vakantiehuis in Nederland boekt, een Elfstedentocht mee. De kans hierop is echter heel gering. Deze beroemde tocht is de vorige eeuw slechts 15 keer verreden en deze eeuw wacht nog op haar eerste editie.