Vakantiehuis in Waadhoeke

Vroeger Franekeradeel, nu Waadhoeke, is een gemeente in de Nederlandse provincie Friesland (alle provincies zijn terug te vinden in het aanbod 'vakantiehuizen Nederland'). De naam komt van het feit dat het aan de Waddenzee ligt, en in een hoek aan deze zee ligt. De gemeente komt al voor in de 15e eeuw. Vanwege de lange geschiedenis zijn er enkele pareltjes uit het verleden. Zo is er in de omgeving genoeg te beleven voor degene die graag door de natuur wandelen. De gemeente biedt veel biodiversiteit en natuur. Zo kunt u van de polders genieten, over de dijken wandelen om uit te waaien en leuke plekken vinden om te picknicken. Tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Waadhoeke komt u helemaal tot rust. Vanwege haar ligging kunt u ook binnen een halfuur in Leeuwarden zijn. Hier vindt u alle moderne gemakken en winkels die u kent van de grote winkelstraten. U kunt plaats nemen op de terrasjes, door de grachten peddelen of een van de vele andere activiteiten hier ondernemen.

vakantiehuis Waadhoeke

Populaire vakantiehuizen - Waadhoeke

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Waadhoeke

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Waadhoeke

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Waadhoeke

Loading...

Leeuwarden bezoeken vanuit uw vakantiehuis in Waadhoeke

Leeuwarden is een van de leukste steden van Nederland. Niet alleen werd het uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa, ook biedt het eigenlijk een beetje van alles voor iedereen. Zo kunt u 183 treden beklimmen in de scheve toren. Deze toren ligt veel dichterbij dan die in Pisa, en biedt u als beloning een prachtig uitzicht over de stad en een deel van Friesland. Wanneer u in een vakantiehuis in Friesland verblijft, is dit een echte aanrader, want u ziet Friesland als nooit tevoren. Leeuwarden is ook hip, in de zin dat er een heuse Leeuwarden Street Art Tour is. Hier loopt u langs vele verschillende murals. Deze moderne kunstvorm is de laatste jarig bezig aan een opmars en dat komt goed naar voren in Leeuwarden. Ook wordt de winkelstraat aangeprezen om haar veelzijdigheid en gezellig sfeer. Niet alleen vindt u hier de grote merken, maar u vindt ook kleine winkels en lokale speciaalzaken. In plaats van de grote winkelstraten van Amsterdam of Rotterdam vindt u hier een kleine, maar sfeervolle winkelstraat, en dat is misschien toch net iets leuker. Als u een vakantiehuis in Waadhoeke boekt dan is een dagtrip naar Leeuwarden zeker de moeite waard!

Eten in Waadhoeke

Waadhoeke mag dan klein zijn, er is meer dan genoeg om van te genieten. Dat telt dubbel voor de maaltijden die u hier kunt nuttigen. Zoals vaker wanneer u een vakantiehuis in Nederland boekt, heeft u vele gerechten en restaurants om uit te kiezen. De Stadsherberg is een van de betere restaurants in de regio. U kunt hier dineren aan het water en genieten van lokale vis- en vleesgerechten. Gerechten als Zalm Tataar, dry aged rib-eye of een Zomerse Italiaanse stoofpot staan hier u te wachten. De desserts zijn ook heerlijk en een prima manier om zo de dag af te sluiten. Uiteraard biedt Waadhoeke nog veel meer, zo zijn er verschillende pizzeria’s, enkele andere restaurantjes en zo nog veel andere keukens. Waar u ook zin in heeft wanneer u in een vakantiehuis in Waadhoeke verblijft, u kunt in ieder geval elke dag lekker eten!