Vakantiehuis in Stavoren

Stavoren is een stad in de  gemeente Súdwest-Fryslân, in de provincie Friesland. De stad is ontstaan ongeveer 300 jaar voor Christus en biedt dus veel geschiedenis voor de liefhebbers. De eerste vermelding vindt plaats in de 11e eeuw op een kopie van een document. Vanaf diezelfde eeuw heeft Stavoren de stadsrechten verkregen. In die tijd zou Stavoren uitgroeien tot een van de belangrijkste handelssteden van dat moment. Aan het einde van de middeleeuwen raakte de stad in verval, de haven verzandde en de graanhandel ging via andere steden. Daar kwam echter weer verandering in toen er een spoorlijn werd aangelegd tussen Zaandam en Enkhuizen, waarna Stavoren een belangrijke Zuiderzeehaven werd. Zoals u kunt lezen: er valt ongelooflijk veel geschiedenis te beleven. Naast de geschiedenis kunt u uiteraard ook genieten van de haven én vis- en zeevruchtgerechten, waar Stavoren om bekend staat. Een verblijf in een vakantiehuis in Stavoren is er dan ook een voor de scheepsvaart liefhebbers, die kunnen genieten van de aangemeerde boten en uiteraard het water zelf!

vakantiehuis Stavoren

Populaire vakantiehuizen - Stavoren

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Stavoren

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Stavoren

Loading...

De natuur en het water

Watersport is de sport van Stavoren. Zo kunt u skûtsjesilen en genieten van het water. U kunt hier zelf aan het roer staan van dit prachtige type zeilschip. Met de familie leren de schipper en deskundige bemanningsleden u de fijne kneepjes van het vak. Vooral in de zomer is dit een van de leukste activiteiten. U kunt ook de Vuurtoren bezichtigen. Deze gietijzeren constructie uit 1884 kijkt uit over het IJsselmeer en doet nog steeds dienst. Helaas is het niet mogelijk om zelf in de vuurtoren te kijken, maar het is wel op een afstand te bewonderen. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Stavoren kunt u uiteraard ook genieten van de natuur. Met haar prachtige landschappen en open velden is het een genot om hier te wandelen, te fietsen of eventjes te picknicken. Het Veen- en merengebied is hier een goed voorbeeld van. Hier vindt u verschillende meren en meertjes waar u de verkoeling kunt opzoeken of juist kunt genieten van de natuur die u alleen kunt vinden met een vakantiehuis in Friesland.

Eten met een vakantiehuis in Stavoren

Wanneer u op zoek bent naar een leuke plek om te eten in Stavoren dan heeft u keuzes in overvloed, zelfs in een kleinere stad als Stavoren. Eten wanneer u in een vakantiehuis in Nederland verblijft, biedt altijd veel en een diverse keuze aan keukens waar u van kunt genieten. In Stavoren vindt u een Schots restaurant: Stadsboerderij de Koebrug. Door TripAdvisor gekroond tot het beste restaurant van Stavoren, hier eet u heerlijke vis- en zeevruchtgerechten. De gerechtenschots, maar met een moderne twist: mooi opgemaakte maaltijden samen met de grote keuze uit, en hoe kan dat ook anders, whisky. Een echte aanrader mocht u een vakantiehuis in Stavoren boeken. Ook heeft Stavoren een pizzeria, een gezellig café, enkele leuke terrasjes en een echt Hollandse snackbar. Waar u ook voor kiest, in Stavoren kunt u elke dag heerlijk eten en genieten van de haven! Bekijk dus vandaag nog de aanbieding 'vakantiehuizen Nederland' in Stavoren!