Vakantiehuis op Terschelling

Terschelling is het grootste eiland van Friesland. Met mooi weer breng je de dagen door aan het strand. Een verblijf op Terschelling in het noorden van Nederland is daarom een succes. Terschelling is een mooi Waddeneiland, dat je nu kunt beleven met vakantiehuizen in Nederland. Terschelling is een Waddeneiland in ons land. Het is echt een parel voor wie zon, strand en een heerlijk zeebad wenst. Je vindt een prachtig zandstrand aan de Noordzee, en aan de andere kant ligt het kindvriendelijke strand aan de Waddenzee.

vakantiehuis Terschelling

Geschiedenis van Terschelling

In 1666 was Terschelling het toneel voor een enorme zeeslag tussen de Engelse en de Nederlandse vloot. Tenminste 150 Nederlandse schepen werden in de grond geboord, en dat heeft jarenlang de Nederlandse pogingen beknot om de dominerende zeemacht van Europa te worden. Nu gebruiken amateurduikers het scheepskerkhof als speeltuin.

Leuke activiteiten op Terschelling

Het eiland telt meerdere dorpen met een diversiteit aan vakantieverblijven, bijvoorbeeld een vakantiehuis of vakantieappartement op Terschelling. Bij de haven, waar de boot vanuit Harlingen arriveert, ligt West-Terschelling. Op het midden van het eiland ligt Midsland en ga je verder oostwaarts dan komt u in Hoorn. Naast deze drie dorpen is er nog een aantal kleinere kernen. Vanuit alle plekken op het eiland is het strand ideaal per fiets te bereiken. Ook voor wandelaars die van een fikse wandeling houden is dit geen enkel probleem. U komt dan door de duinen. Ook hier zijn diverse vakantiehuizen gelegen.

Wat te doen bij slecht weer vanuit je vakantiehuis op Terschelling?

Is het weer even wat minder, dan biedt de horeca een prima uitkomst. Verspreid over het eiland liggen tientallen cafés en restaurants waar de liefhebber van een goede lunch of uitgebreid diner, zeer goed aan z´n trekken zal komen. Voor liefhebbers van evenementen is het Oerol, een cultureel Festival, een absolute aanrader. In de maand juni zijn over het hele eiland verspreid diverse toneel-, zang- en andere activiteiten te bezoeken. Vergeet niet ruim van te voren je appartement of vakantiehuis in Friesland te boeken. Het evenement is enorm populair bij zowel nationale als internationale gasten.

Jouw vakantiehuis op Terschelling

Met vakantiehuizen op Terschelling van NOVASOL bent je zeker van het beste uitgangspunt voor een heerlijke vakantie in Nederland. Wij hebben vakantiewoningen in Friesland die bij elke smaak en beurs passen.

Met NOVASOL vakantiehuizen kun je vakantie houden zonder zorgen of het huis voldoet aan de standaard die je verwacht. Wij hebben alle huizen van te voren gecontroleerd, en alleen de huizen die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen worden vrijgegeven aan onze klanten.