Vakantiehuis in Nijefurd

De gemeente Nijefurd heeft een kleine dertig jaar bestaan. Bij de Friese herindeling in 1984 kreeg het deze naam. Het was de enige gemeente die alleen een Friese naam kreeg. In het Nederlands Fries betekent Nijefurd nieuw rechtsgebied. Vanaf 2011 ging de gemeente op in een grote fusie met onder andere Bolsward en Sneek. De naam van de huidige gemeente is Súdwest-Fryslân. Binnen deze gemeente liggen maar liefst 5 van de 11 Friese Elfsteden. Voor een vakantie in Friesland waarbij je deze steden wilt bezoeken zit je met een vakantiehuis in Nijefurd dus goed. Vanuit Noord-Holland ben je er via de Afsluitdijk zo.

vakantiehuis Nijefurd

Populaire vakantiehuizen - Nijefurd

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Nijefurd

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Nijefurd

Loading...

Bezoek de elf steden vanuit je vakantiehuis in Nijefurd

De steden in Friesland zijn onlosmakelijk met de Elfstedentocht verbonden. Op de schaatsen komt deze tocht slechts sporadisch voor en zijn er sinds 1963 nog slechts 4 tochten verreden. De Elfstedentocht per fiets vindt wel jaarlijks plaats. Als je in een vakantiehuis in Nijefurd boekt, dan zit je vlakbij een aantal van deze steden. Stavoren is bijna op loopafstand. Daarnaast liggen ook Hindeloopen, Workum, Sloten, Bolsward, IJlst en Sneek binnen een straal van 25 kilometer. Iedere stad met z’n eigen karakter. We raden u zeker aan om er een aantal te bekijken. Sneek heeft bijvoorbeeld een prachtige waterpoort en het Jopie Huisman Museum in Workum is ook zeker een aanrader. Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie, ligt wat verder weg, maar is in een dag op en neer ook zeker goed te doen! Het wordt een fijne vakantie in vakantiehuis in Nederland.

Andere uitjes vanuit je vakantiewoning in Nijefurd

Ofschoon Nijefurd in het puntje van het zuidwesten van Friesland ligt, heb je genoeg mogelijkheden om de provincie te ontdekken. Zowel met de auto als over het water. Zowel het IJsselmeer als de Friese meren liggen op een steenworp afstand en liefhebbers van de watersport kunnen zich hier helemaal uitleven. Als je in een vakantiehuis in Nijefurd zit kun je ook een leuke dagtrip maken naar de provincie Noord-Holland. Met de auto kan dit over de beroemde Afsluitdijk, we raden je echter een boottrip Stavoren – Enkhuizen aan. Van mei tot en met september is deze tocht over het mooie IJsselmeer dagelijks te maken. In Enkhuizen meert de boot aan bij het prachtige Zuiderzeemuseum. Hier zie je een mooi stukje vaderlandse geschiedenis van de strijd met het water.

Relax in jouw vakantiehuis in Nijefurd

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om gewoon een dag in of rondom je vakantiehuis in Nijfurd te vertoeven. Het is tijdens je vakantie ook zeker wel eens lekker om er niet op uit te gaan en je te vermaken met het lezen van een boek, een familiespel te spelen of gezellig samen te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Lekker de tijd nemen voor elkaar en tot rust komen. In een vakantiehuis in Friesland kan dat zeker. Het leven is er goed en haast is niet een woord dat doorgaans op de nuchtere Friezen van toepassing is. Zij laten zich niet zo snel gek maken en als je er zelf voor open staat zullen ze je ook met open armen ontvangen en je met trots opnemen in hun  cultuur.