search

Vakantiehuis in Alghero

Alghero staat ook bekend als Barceloneta, omdat het het gebruik van de Catalaanse taal heeft behouden en het een van de belangrijkste steden van Sardinië is. Het is bijvoorbeeld de hoofdstad van de Riviera del Corallo. Die zo heet omdat in zijn wateren het kostbaarste koraal aanwezig is, dat al eeuwenlang belangrijk is in het economische en culturele gebied van het gebied.

De geschiedenis van Alghero begint in de Neolithische periode. Tot op de dag van vandaag is het een perfecte bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en de oudheid. Bezoek vanaf je vakantiehuis in Alghero de bekendste archeologische plekken, waaronder de necropolis van Anghelu Ruju, de heuvel van Santu Pedru, de Romeinse villa Santa Imbenia en nog veel meer.

Alghero heeft ook tal van historische gebouwen en kerken, waaronder de kerk van San Michele, symbool van de stad dankzij de koepel. Bovendien dateert het eerste versterkingssysteem uit de 13e eeuw, herbouwd in de 16e eeuw en heeft nu 7 torens en 3 forten langs de muren. Vanuit een vakantiewoning in Sardinië beleef je een optimale vakantie in Alghero!