search

Vakantiehuizen in Venetië

Venetië. Meer dan duizend woorden zouden niet voldoende zijn om de charme te beschrijven. De straten worden "calli" (steegjes) genoemd en de pleinen heten "campi" (velden). Er zijn geen auto's, alleen voetgangers die zich door de straten begeven. Op de pleinen wordt het bezoek veraangenaamd door de markten die regelmatig worden gehouden. Blijf een paar minuten de etalages van de lokale ambachtelijke winkels bewonderen of winkel bij de grote merken die hun winkels hier in Venetië hebben gevestigd.

 

Bezienswaardigheden

Bewonder de majestueuze Piazza San Marco met zijn unieke geschiedenis, gebouwd tijdens de Serene Republiek. Bezoek het Palazzo Ducale, de gevangenissen en de Brug der Zuchten (Ponte dei Sospiri), waar veroordeelden voor het laatst het daglicht zagen waarna ze nooit meer gezien werden.

Musea in Venetië zijn er genoeg! De galeries van de Academie en hun kunstwerken, het Peggy Guggenheim en het Museum voor Moderne Kunst. Na een dag vol bezoeken kun u heerlijk ontspannen in de groene ruimte van Venetië "i Giardini" (de tuinen), tussen het Arsenaal en St Helens of de tuinen van Papadopoli in de buurt van Piazzale Roma. Toeristisch Venetië is groot in alle opzichten!

 

Varen met een gondel

Om Venetië eens vanuit een ander perspectief te zien, en van een geweldig uitzicht op het water te genieten moet er ten minste eenmaal per gondel Venetië worden ontdekt. Zo komt u ook in de kleinere kanalen, als aanvulling op de gebruikelijke tour in het Canal Grande (het belangrijkste water in Venetië). Deze "verborgen gebieden" zijn anders bijna niet te bezoeken. Aanmelden voor een gondel-rit is zeer eenvoudig, u vindt gondeliers op vele locaties die bereid zijn u een ritje aan te bieden.

 

Winkelen in Venetië

Winkelen in Venetië is een ding dat u beslist op het lijstje moet zetten. De winkels in Strada Nuova, bijvoorbeeld, hebben een zeer gevarieerd aanbod van alles wat u nodig hebt, van souvenirs tot lokale ambachten en zelfs luxe studio's met designers kleding zijn er te vinden.

 

Restaurants

De talrijke restaurants in Venetië bieden u lekkernijen van de lokale keuken. Visgerechten van verschillende soorten (in pasta's, gefrituurd of nog veel meer) natuurlijk vergezeld van een goed glas wijn. Er zijn ook, voor liefhebbers van fingerfood, winkels die stukken pizza of sandwiches verkopen. Om een beetje te verfrissen koopt u natuurlijk Italiaans ijs in een van de vele ijssalons. Boek nu uw vakantie in Venetië en niet vergeten om deze lekkernijen te proeven.

Een appartement in de wijk Dorsoduro, een vakantiehuis in een van de eilanden van Venetië, een huis met dakterras in het centrum van Venetië; het aanbod appartementen en vakantiehuizen in Veneto is zeer gevarieerd bij NOVASOL.