Vakantiehuis in Allinge

Allinge is een klein, idyllisch dorp op het eiland Bornholm. De oude huizen en straten zijn prachtig gelegen aan de kliffen rond de haven en zijn een ideaal vertrekpunt voor een heerlijke vakantie in een vakantiewoning op Bornholm. De stad is een belangrijke handelsstad in het noorden van Bornholm en het centrum staat vol met winkels, cafés en restaurants. Hier kun je ontspannen rondwandelen en genieten van het Deense leven op het eiland. Met een vakantiehuis in Allinge verblijf je namelijk tussen de lokale bevolking.

Vakantiehuis in Allinge

Populaire vakantiehuizen - Allinge

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Allinge

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Allinge

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Allinge

Loading...

Historische stad

De combinatie van prachtige natuur, historische steden en de spontane gastvrijheid is het meest aantrekkelijke aan Allinge. Hier liggen de oude huizen op de rotsen rond de haven, die gevormd is uit graniet op de plek waar eerst de oorspronkelijke haven lag. Zit je een vakantiehuis in Allinge, Sandvig of omgeving, dan mag je deze bezienswaardigheden dan ook eigenlijk niet missen. Ook als je in één van onze accommodaties verderop in de regio vertoefd is het de moeite om hierheen te rijden en er een dagdeel van je vakantie aan te besteden. Deze historische kenmerken dragen er toe bij dat hier vele toeristen vanuit diverse vakantiehuizen naar toe komen.

Bezienswaardigheden

Een echte aanrader is een wandeltocht rond Hammerknuden, die met haar massieve rotsen bijna de zee 'ingeschoten' wordt. Hier vindt u ook de attractie Hammershus, een middeleeuwse burcht. Eveneens aan te bevelen zijn een wandeling door de rotsen naar Sandkås en een bezoek aan het strand van Løsebæk.

Bezoek tijdens je vakantie in Allinge zeker de parochie van de Deense Volkskerk. Deze is te vinden in de gemeente Bornholm en is onderdeel van het Bisdom Kopenhagen. De parochie telt zo’n 1600 leden wat erg veel is op een totale bevolking van ongeveer 2000 mensen. De kerk in Alinge is gebouwd rond het jaar 1500 is is verder uitgebreid aan het eind van de 19e Eeuw. Opvallend zijn de zogenaamde Busch-orgel daterend uit 1894 en de kansel uit het jaar 1650. Gaat u naar de Noordwestelijke kust dan treft u daar de ruïnes van kasteel Hammershus uit de 13e Eeuw aan. Dit is het grootste middeleeuwse kasteel in Noord-Europ en ligt op het noordelijke punt van het eiland.

Vakantiehuis in Allinge

Als je op zoek bent naar een geschikte vakantiebestemming voor het hele gezin, huur dan zeker een vakantiehuis in Allinge op het eiland Bornholm. Op die manier is de basis gelegd voor een fijne vakantie op het mooie Bornholm, waar de langste zomer van Denemarken plaatsvindt. Vanaf je vakantiewoning heb je een geweldig utizicht over het water en geniet je van de mooiste zonsondergangen.