Vakantiehuis in Balka

Het strand van Balka

Vakantiehuis in Balka

Geniet met het hele gezin in het strandparadijs Balka op het eiland Bornholm, waar de zon het vaakst schijnt in Denemarken. Huur een van de mooie vakantiehuizen op Bornholm om de omgeving te verkennen. Met een vakantiehuis in Balka overnacht je in een historische stad. De combinatie van cultuur en strand maakt van Balka een fijne vakantiebestemming.

Populaire vakantiehuizen - Balka

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Balka

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Balka

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Balka

Loading...

Een stad met geschiedenis

Balka valt onder de Deense regio Hovestaden en het plaatsje op het eiland Bornholm telt nog geen 300 inwoners. Het ligt 3 kilometer ten zuiden van Nexø. De inwoners behoren tot de parochie van Bodilsker en in deze plaats is ook de kerk van de parochie gevestigd. Natuurlijk is het leuk om de betekenis te weten van de plaats waar of waarbij je een vakantiehuis of bungalow boekt: Balka stamt af van het woordje Balke, wat oud Bornholms is. Het kan vertaald worden als strandwal. Ook de omgeving heette Balke, maar een aantal decennia geleden is ook hier de spelling veranderd in Balka.

In het plaatsje staat ook de Balta Kraterrøser, een uit de ijzertijd stammende begraafplaats. Daarnaast is hier ook de langste strandwal van het eiland, Langskanse genoemd. Deze strandwal is zo’ n 600 meter lang. Eind jarenzestig is in Balka een eigen waterwerk aangelegd waarvan ongeveer 400 huizen, waaronder ook vakantiehuizen, gebruik maken. Dit waterwerk verwerkt zo’ n 35.000 kubieke meter per jaar. Aan water dus geen gebrek als u vakantie in een vakantiehuis of bungalow in Balka viert.

Vakantiehuis in Balka

Waarom op vakantie in Balka?

Balka, gelegen op Bornholms meest zuidelijke punt is dé bestemming, wanneer u op zoekt bent naar een strandvakantie voor het hele gezin. Het strand dat u hier vindt, wordt niet alleen tot het beste strand van Bornholm gerekend maar ook tot een van de mooiste van Scandinavië.

Het krijtwitte, fijne, zand en het turquoise water zorgen ervoor dat Balka een zeer populaire vakantiebestemming is- ook voor gezinnen met kleine kinderen. Je kunt ze met een gerust hart zandkastelen laten bouwen aan het water dat, tot ver in zee, ondiep blijft. De ligging aan de baai zorgt ervoor dat het water warm en kalm is, ook als het waait.

Genoeg gehad van zon en zee? Gebruik de rest van de dag om de omgeving te ontdekken. Bezoek de nabijgelegen vissersdorpjes met hun gezellige atmosfeer of geniet van een lekkere gerookte haring in een van de vele rokerijen.

Trek je terug in een vakantiehuis in Balka

Er zijn vakantiehuizen en vakantiewoningen te huur in de omgeving rond Balka, alle dicht bij het strand gelegen. Of je nu de voorkeur geeft aan een luxe vakantiehuis of aan een eenvoudige vakantiewoning, wij beloven je dat we een passende woning voor je hebben op het enige rotseiland dat Denemarken rijk is.