Vakantiehuis in Perpignan

Perpignan is een Franse stad dichtbij de grens met Spanje, aan de Middellandse Zee. De stad is tegelijkertijd ook de hoofdstad van de regio Pyrénées-Orientales. Vanwege haar ligging is de stad van origine Catalaans, wat terug te vinden is in de architectuur. Sinds recentere eeuwen heeft Perpignan ook een internationale luchthaven wat het toerisme bevordert. De naam komt uit het oude latijn, want Perpignan was ooit een Romeinse nederzetting. De super gezellige binnenstad is een fusie van de regio: alle straatnamen zijn in zowel Frans als Catalaans terug te vinden. Het klimaat is er heerlijk warm en de regio is dan ook vaak bezocht van mei tot oktober. Het hele jaar door heeft een vakantiehuis in Perpignan maar liefst 300 zonnige dagen waar u heerlijk van kunt genieten. De leukste pleinen in Perpignan zijn omringt door verschillende monumenten die u zeker moet bezoeken wanneer u een vakantiehuis in Perpignan boekt.

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Perpignan

Loading...

Architectuur door de eeuwen heen

De omgeving en monumenten van Perpignan zijn zoals gezegd de moeite waard. Voor de kunstliefhebbers is er een museum waar veel verschillende kunstwerken te bewonderen zijn. Net als de stad zelf is in dit museum een fusie te vinden van oud en nieuwe kunst. De stad heeft vaak verschillende tentoonstellingen met gevarieerde kunst, zoals sculpturen of schilderijen. De Kathedraal, Cathedrale St-Jean, is voor architectuurliefhebbers ook zeker de moeite waard. Een vakantiehuis in Frankrijk leent zich altijd goed voor mooie architectuur, en Perpignan des te meer. De Burcht van Salses is een prachtig stukje Spaanse architectuur uit de 15e eeuw. Het hele jaar door is het mogelijk om dit imposante bouwwerk te bezichtigen. De burcht is in 1691 verbouwd, maar zo veel mogelijk in oorspronkelijke staat behouden. De typische grachten, ophaalbrug en burchttoren zijn hier allemaal te bevinden.

Een dubbele keuken proeven met een vakantiehuis in Perpignan

De markthal, of Les Halles Vauban, is een gezellige plek waar u veel verschillende soorten etenswaar vindt. De gerechten die u hier vindt worden vers klaargemaakt. De Franse wijnen zijn ook van goede kwaliteit. Daar komt ook nog bij dat de markthal hondvriendelijk is, waardoor u uw vertrouwde viervoeter gewoon mee kunt nemen! Rond de pleinen zijn nog veel meer eetgelegenheden. De Mediterraanse keuken is goed vertegenwoordigd en veraangenaamd uw verblijf in een vakantiehuis in Perpignan. Zo zijn er verschillende plekken waar u Iberische ham en lokale kazen kunt eten. In Pa Amb Tomate is deze traditionele keuken terug te vinden. De tapas wordt geserveerd in royale porties en met heel veel differentiatie in de gerechten is er zeker voor ieder wat wils. Maar ook de Franse keuken is uiteraard goed vertegenwoordigd. Met restaurants als Les Antiquaires en La Découverte zit u hier goed. Die eerste is zoals de naam doet verwachten de authentieke Franse keuken. Hier vindt u heerlijke klassieke gerechten die volgens traditionele wijze klaar worden gemaakt. Daar tegenover staat La Découverte. Dit restaurant geeft een draai aan de traditionele keuken door verfrissende recepten en gerechten te serveren. Zo valt er altijd iets heerlijks te eten wanneer u een vakantiehuis in Perpignan boekt!