Vakantiehuis in Ragusa

Ragusa is een pittoresk stadje op Sicilië. Het uitzicht vanuit de stad over Ragusa Ibla op zijn eigen heuveltop is adembenemend. De stad is een door UNESCO beschermde barokstad in het zuidoosten van Sicilië. Met een nieuwe luchthaven in Comiso, tien kilometer verderop, is dit een toeristische bestemming die absoluut in populair is.

Ragusa

Populaire vakantiehuizen - Ragusa

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Ragusa

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Ragusa

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Ragusa

Loading...

De opbouw van de stad

De stad werd oorspronkelijk gebouwd op een kleine steile heuvel met diepe valleien aan drie zijden die het van het hoge plateau scheiden. Na de aardbeving van 1693, die veel van de gebouwen in het zuidoosten van Sicilië verwoestte, werd besloten Ragusa weer op te bouwen op een hoger, meer vlak terrein in de buurt. Tegenwoordig bestaat Ragusa uit twee delen: Ibla (of Ragusa Ibla), de oudere kern op de heuveltop, en Ragusa Superiore, de modernere bovenstad die zich gebouwd is na de aardbeving. Ragusa Ibla is hiervan het meest populair, hoewel de bovenstad nog steeds een bezoek waard is.

Vakantiehuis in Ragusa

Wat te zien in de omgeving?

De beste activiteit in Ragusa is wandelen; kronkelend langs de karaktervolle steegjes van Ragusa Ibla of klauterend de trap op naar de bovenstad en geniet van het geweldige, klassieke uitzicht over Ibla. Zoals naburige steden, werd Ragusa herbouwd na de grote aardbeving in de barokstijl, en de palazzi en kerken zijn elegant en bedekt met een overvloed aan bloemrijke details. De straten van Ibla bevatten veel charmes, van prachtig gebeeldhouwde balkons tot uitzicht over de smalle valleien onder de stad. Aan het einde van de rotsachtige bergrug van Ibla ligt het openbare park van de stad, de Giardino Ibleo.  Naast het verkennen van Ibla, zullen de meeste bezoekers de stad Ragusa Superiore willen bekijken.  Een andere interessante locatie is de prachtige Kathedraal San Giovanni Battista die imposant oprijst op het kruispunt van twee hoofdstraten van Ragusa. Donnafugata is een populair dagje uit in de omgeving van Ragusa. Een andere optie is de kust; de lokale badplaats Marina di Ragusa en vissersdorp Punta Secca zijn verbonden met Ragusa met de bus en dus gemakkelijk te bereiken vanaf je vakantiewoning.

Vakantiehuis in Ragusa huren

Overnachten in de stad is geen probleem als je een vakantiehuis in Ragusa gaat huren. Ook in de omgeving zijn er tal van vakantiehuizen te vinden. Het is daarnaast een prachtig startpunt voor de ontdekking van de stad en de omgeving. Door de locatie op een heuveltop geniet je elke ochtend van een prachtig uitzicht vanaf je slaapkamerraam of een geelrode zonsondergang bij je lokaal klaargemaakte diner. Verblijf in een van de vakantiewoning op Sicilië in Ragusa voor een ontspannende vakantie met lekker eten, veel privacy en luxe.