Vakantiehuis in Scicli

In Sicilië, in de provincie Ragusa om precies te zijn, ligt Scicli (dat je uitspreekt als sjiek-lie). Dit een barokke stad met een historisch centrum dat deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed. Deze stad is een echt openluchtmuseum, dankzij de vele barokke paleizen, waaronder Palazzo Beneventano en Palazzo Fava. Er zijn zoveel hoeken om te ontdekken in Scicli dat je zich nooit zult vervelen, en verblijf in een vakantiehuis in Sicilië!

Urlaub Scicli

Populaire vakantiehuizen - Scicli

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Scicli

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Scicli

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Scicli

Loading...

De charme van Scicli

Als je door de stad en het historische centrum loopt vanaf je vakantiehuis in Scicli, kun je talloze kerken bewonderen, waaronder de kerk van San Matteo, en de lange lijst met pleinen in de stad bekijken, inclusief Piazza Italia. Deze locatie is echter niet alleen een verzameling paleizen en kerken; het werd ontdekt dat dit gebied al bewoond was in de Eneolithische periode en een bepaalde vorm heeft, met grotten en karstgrotten!

Niet ver van de grootste stad van Ragusa strekt het territorium van Scicli zich uit van de zee tot het ibleo-plateau, waardoor mediterrane kustlandschappen ontstaan, maar ook alluviaal achterland met olijf- en amandelbomen. Dit is zeker een bezoekje waard vanaf je vakantiehuis in Scicli!

Steden in de omgeving

Vanuit het mooie appartement in Scicli kun je rechtstreeks naar het dorp Chiaramonte Gulfi gaan , een rustig, charmant stadje met smalle, kronkelende straatjes, historische gebouwen en talloze kleine winkeltjes. Van Monte Arcibessi heb je een onvergetelijk uitzicht op de omliggende regio's.  Er is een schat aan historische bezienswaardigheden in Ispica om je te verwonderen. Deze omvatten de vele imposante kerken uit verschillende tijdperken evenals de prachtige paleizen en statige kastelen.

Vakantiehuis in Scicli huren

In het rustige stadje zijn er een verscheidenheid aan comfortabele vakantiehuizen in Scicli te vinden, weg van het massatoerisme en de drukte van de grote steden. Voor families met kinderen of grotere groepen is een ruime vakantiewoning in Scicli, die veel ruimte en privacy biedt, ideaal. Hier kan de dagelijkse routine flexibel worden ingezet in tegenstelling tot een verblijf in een hotel, waar je vast zit aan ontbijttijden.