Vakantiehuis in Palermo

Palermo is de grootste stad van Sicilië en tegelijkertijd de belangrijkste trekpleister van de regio, met een bevolking van bijna 700.000 inwoners. Palermo is de vijfde grootste stad van Italië. Als je ervoor kiest je vakantie op Sicilië door te brengen, is Palermo een onuitputtelijke bron van goede bezienswaardigheden en zeer uiteenlopende ervaringen. Hierdoor is het uitstekend voor een stedentrip of kort vakantieverblijf in Italië met een vakantiehuis in Palermo!

Wandel vanaf je vakantiehuis in Parlermo langs de kathedraal

Populaire vakantiehuizen - Palermo

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Palermo

Loading...

De belangrijkste bezienswaardigheden van Palermo

Palermo is een stad vol geschiedenis. Terwijl je door de stad wandelt vanaf je vakantiehuis in Palermo zie je om elke hoek van de straat wel een gebouw of bezienswaardigheid. Elk hebben ze hun eigen verhaal over de grootsheid en opwindende geschiedenis van de stad. De stad dateert uit de 8e eeuw en is door de eeuwen heen een belangrijk handels- en cultureel centrum geweest.

Kathedraal en kerken

De architectuur van Palermo getuigt ook van de invloed van verschillende volkeren. Ervaar middeleeuwse kerken met Arabische koepels en de prachtige kathedraal van Palermo, die na vele renovaties vandaag de dag een prachtige mix is ​​van Gotische, neoklassieke en Arabische stijl. 

In aanvulling op de kathedraal zijn er verschillende andere mooie kerken in Palermo. Neem ook eens een kijkje in de kerk van San Giovanni degli Eremiti (St. Johannes van de Eremieten). De kerk stamt uit 1142 en het is vooral de buitenkant van de kerk die iets bijzonders is. De kenmerken van de kerk zijn de vijf rode koepels die te zien zijn in veel Arabisch-Normandische kerken. Maar het is genoeg in de omliggende tuin dat de grootste ervaringen bestaan. Groene sinaasappelbomen, agaves, bouganvillea, geurende rozen en een groot aantal andere glorieuze bloemen domineren de tuin.

Het bekende operagebouw uit Godfather III

Tijdens de wandeling door de stad vanaf je vakantiehuis in Palermo moet je ook langs het operagebouw van Teatro Massimo glippen, gebouwd tussen 1875 en 1897, en biedt plaats aan maximaal 3200 mensen. Na een grote brand in een van de bioscopen in Palermo in 1974 werd besloten om het operagebouw te sluiten om het te renoveren. Het operagebouw heropende in 1997 de deuren naar geweldige muziekervaringen. Je kunt het Opera House ook herkennen aan de iconische film Godfather III.